Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Reumatologie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders
Onderzoek & behandeling

Route 4.1
Telefoonnummer 0543 - 54 42 38

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken op de polikliniek Reumatologie of heeft u een vraag? Bel dan naar 0543 - 54 42 38 als u een verwijzing heeft van uw huisarts of een andere specialist. U krijgt het Klant Contact Centrum van het ziekenhuis aan de telefoon en zij helpen u verder. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur.

De reumatoloog
De reumatoloog is opgeleid in de interne geneeskunde en heeft zich daarna speciaal gericht op aandoeningen van het bewegingsapparaat: het geheel van botten, gewrichten, spieren en pezen.  Daarnaast heeft de reumatoloog zich ook verdiept in ziekten van inwendige organen zoals longen, lever en hart. Hierdoor is hij specialist voor het behandelen van ziekten waarbij én inwendige organen én het bewegingsapparaat zijn aangetast. Hij is als het ware de internist voor aandoeningen van het bewegingsapparaat.

De reumatologen van het SKB en het Slingeland Ziekenhuis zijn onderdeel van het Centrum voor Reumatologie Oost-Gelderland. Zij leveren een zo'n compleet mogelijk aanbod van gespecialiseerde zorg voor patiënten met reumatische aandoeningen. Persoonlijke begeleiding, patiëntvriendelijkheid en kwaliteit van zorg staan voorop en zijn vanzelfsprekend. Sommige patiënten hebben gecompliceerde behandelingen nodig die wij in het eigen ziekenhuis niet kunnen aanbieden. De maatschap verwijst dan door naar het Radboud Ziekenhuis of de Sint Maartenskliniek. Samen bieden we dan gecompliceerde zorg voor patiënten die dit nodig hebben.

De reumatoloog werkt nauw samen met andere artsen en zorgverleners. Zoals de huisarts, orthopedisch chirurg, kinderarts, neuroloog, revalidatiearts, de reumaconsulent, fysiotherapeut of ergotherapeut.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services