Ga direct naar inhoud

Reumatologie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Wat is reumatologie? add

‘Reuma’ wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor klachten aan o.a. botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. Daardoor is het niet altijd direct duidelijk over welke aandoening het gaat en wat de oorzaak is.

Om de juiste diagnose te kunnen stellen, bespreekt de reumatoloog uw klachten. Daarnaast doet de reumatoloog een lichamelijk onderzoek. Als de diagnose is gesteld, kan een behandeling starten. Een behandeling kan variëren van advies tot medicijnen voor reumatische aandoeningen. Veel reumatische aandoeningen zijn chronisch. Daardoor is er vaak een langdurige behandeling en zijn regelmatig controles nodig.

Afspraak maken bij de poli Reumatologie add

Wilt u een afspraak maken op de polikliniek reumatologie of heeft u een vraag? Bel dan op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur naar 0543 54 42 38. De medewerkers van ons klantcontactcentrum helpen u graag verder. Om een afspraak te kunnen maken, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een medisch specialist.

De verpleegkundig reumaconsulent

Bent u onder behandeling van de reumatoloog, dan kunt u in overleg met uw behandelend arts een afspraak maken voor het spreekuur van de verpleegkundig reumaconsulent.

Buitenpolikliniek Eibergen

Bij de buitenpolikliniek in Eibergen kunt u terecht voor de spreekuren van verschillende specialismen. Ook reumatologie valt hieronder. Meer informatie over de buitenpoli Eibergen vindt u op pagina van de buitenpolikliniek Eibergen.

MRSA

Heeft u de afgelopen twee maanden een medische behandeling gehad in het buitenland of komt u beroepsmatig in contact met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens of woont u op een bedrijf waar deze dieren worden gehouden? Geef dit dan aan bij het maken van de afspraak én aan de balie, zodat wij maatregelen kunnen treffen tegen een mogelijke MRSA-bacterie.

Team reumatologie add

Reumatologen

In het SKB werken vijf reumatologen. Zij zijn opgeleid in de Interne Geneeskunde en hebben zich daarna speciaal gericht op aandoeningen aan botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen.
 
De reumatologen werken nauw samen met andere zorgprofessionals, zoals de huisarts, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg, neuroloog, dermatoloog, revalidatiearts, reumaconsulent, fysiotherapeut en ergotherapeut.

Verpleegkundig reumaconsulent

Een reumatische aandoening kan soms beperkingen opleveren in uw dagelijks leven. Voor informatie of advies kan de reumatoloog u verwijzen naar de verpleegkundig reumaconsulent. 

Een reumaconsulent is een verpleegkundige die is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een reumatische aandoening. De reumaconsulent doet soms ook een lichamelijk onderzoek. 

Heeft u praktische vragen of ervaart u sociale of emotionele problemen door uw aandoening? Dan kunt u voor steun en een luisterend oor ook bij de reumaconsulent terecht. 

De reumaconsulent werkt nauw samen met de reumatoloog en andere (zorg)professionals, zoals de huisarts, ergotherapeut, fysiotherapeut, thuiszorg, gemeente en patiëntenorganisaties.

Spreekuren reumatologen add

De reumatologen houden op verschillende dagen spreekuren in het SKB:

  • Drs. P.J.H. Lanting: dinsdag
  • Drs. J.G.M. Markhorst: maandag en vrijdag
  • Drs. P. Olthof: maandag, woensdag en vrijdag. Op maandag houdt hij ook spreekuur bij de buitenpolikliniek in Eibergen.
  • Dr. A.P. Risselada: donderdag
  • Drs. A.M. Wessels: woensdag
arrow_back arrow_forward

Onze zorgverleners

P.J.H. Lanting
P.J.H. Lanting BIG 39022392601 Reumatoloog
P. Olthof
P. Olthof BIG 19052964501 Reumatoloog
A.P. Risselada
A.P. Risselada BIG 49064938101 Reumatoloog
A. Wessels
A. Wessels BIG 99065938501 Reumatoloog
J.G.M. Markhorst
J.G.M. Markhorst BIG 69062104401 Reumatoloog
Praktische informatie
Route: 4.1
0543 54 42 38
Winterswijk
Wachttijd tot de eerste afspraak: 8 dagen
Eibergen
Wachttijd tot de eerste afspraak: 20 dagen
Direct naar