Ga direct naar inhoud

Dagbehandelingcentrum

Patiënten die op het Dagbehandelingcentrum voor een dag of dagdeel worden opgenomen, komen voor veel verschillende behandelingen, onderzoeken of operaties.

De afdeling is van maandag t/m vrijdag geopend tussen 07.00 uur en 21.00 uur. Een enkele keer komt het voor dat de arts het nodig vindt dat een patiënt langer dan een dag onder medische en verpleegkundige zorg in het ziekenhuis moet verblijven. De patiënt wordt dan overgeplaatst naar een 24-uurs verpleegafdeling.

Het SKB heeft in februari 2013 een gerenoveerd dagbehandelingcentrum in gebruik genomen. De afdeling is gebouwd volgens de laatste normen en richtlijnen. Fotoprints en meubilair geven sfeer aan de ruimten. Het open karakter zorgt voor een gevoel van veiligheid en vergemakkelijkt het contact tussen de zorgvrager en zorgverlener. Indien een gesprek tussen patiënt en zorgverlener privacy behoeft, kan worden uitgeweken naar afgesloten ruimtes.

Het Dagbehandelingcentrum heeft:

15 bedden, in de grote, open ruimte
2 vierpersoonskamers
2 eenpersoonskamers
Stoel/televisiekamer waar patiënten in een luxe fauteuil kunnen relaxen terwijl ze aan een infuus gekoppeld zijn.
2 wachtkamers
iPads om bijvoorbeeld een film te kijken, een krant te lezen of een spelletje te doen
Na de behandeling of het onderzoek herstelt en rust de patiënt uit op het dagbehandelingcentrum. In principe gaat de patiënt dezelfde dag weer naar huis. Omdat het ziekenhuisverblijf maar voor enkele uren is , kan er helaas geen bezoek worden ontvangen. In principe is het niet de bedoeling dat ertijdens de opname een begeleider aan het bed blijft.

Naast de verpleegkundigen die in het Dagbehandelingcentrum werkzaam zijn, werkt er iedere dag ook een hostess. De hostess zorgt ervoor dat het de patiënt zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt. Zo ontvangt zij de patiënten en begeleidt zij hen naar het bed/de stoel. Ook verzorgt zij de catering en zorgt zij ervoor dat de medicijnen voor thuis worden opgehaald bij de Beatrixapotheek.

De eerstvolgende werkdag na de opname worden de meeste patiënten thuis opgebeld door een verpleegkundige van het Dagbehandelingcentrum. Er wordt kort teruggeblikt op de opname en eventuele onbeantwoorde vragen of onduidelijkheden kunnen worden verhelderd.

Dagbehandelingscentrum
Route 7.5

 
 

Direct naar
Goed, veilig & gastvrij