Ga direct naar inhoud

Cardiologie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Cardiologie add

Cardiologen houden zich bezig met de ziekten van het hart. Ook aandoeningen die te maken hebben met de bloedvaten horen hierbij. Veel voorkomende aandoeningen zijn pijn op de borst (angina pectoris), hartfalen of hartinfarcten.

Team Cardiologie add

Coördinatoren hartrevalidatie
Lia van den Nouweland (BIG 9025233530) en Corine van de Kempe zijn coördinator hartrevalidatie. Zij hebben allebei een verpleegkundige achtergrond en ervaring opgedaan op een cardiologische verpleegafdeling.

Het hartfalenteam
Het hartfalenteam bestaat uit een cardioloog, twee verpleegkundig specialisten cardiologie, een fysiotherapeut en een diëtist. 

Verpleegkundig specialisten Cardiologie: Adelheid Kolkman en Marianne de Boer
Adelheid Kolkman is al sinds 2006 verpleegkundig specialist AGZ/Cardiologie. Haar specialisaties zijn hartfalen en atriumfibrilleren. Zij werkt samen met verpleegkundig specialist AGZ/Cardiologie Marianne de Boer, die sinds 2006 werkzaam is op de hartfalenpoli, in eerste instantie als hartfalenverpleegkundige en sinds 2021 heeft zij ook de (master)opleiding tot verpleegkundig specialist afgerond. Specialisaties van Marianne zijn hartfalen en het verder doorontwikkelen van zorg op afstand (beeldbellen). Adelheid en Marianne zijn gemakkelijk toegankelijk voor patiënten en natuurlijk ook collega’s. Wekelijks hebben ze een multidisciplinair overleg over de afstemming van de zorg en behandeling voor iedere patiënt.

In de Atriumfibrillerenpolikliniek zien we patiënten met nieuw atriumfibrilleren volgens het concept van one-stop-shop. In een dagdeel vinden alle onderzoeken plaats en aan het eind van de morgen  bespreekt de cardioloog en de verpleegkundig specialist het behandelplan met de patiënt. Als verpleegkundig specialist hebben wij vooral een belangrijke rol in de voorlichting en afstemming van de zorg voor de patiënt en ondersteuning bij de behandeling. Afhankelijk van de aard en de oorzaak van het atriumfibrilleren vinden de vervolgcontroles bij de cardioloog of de verpleegkundig specialist plaats.

De verpleegkundig specialist vormt een brug tussen de patiënt, cardioloog en alle andere betrokken zorgprofessionals,. Het is een uitdaging de functie van verpleegkundig specialist verder uit te bouwen en de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op de patiënt. Wij zijn laagdrempelig bereikbaar voor informatie en het beantwoorden van vragen. De verpleegkundig specialist is te bereiken via telefoonnummer 0543 54 44 10.

Afspraak maken poli Cardiologie add

Wij hebben via ZorgDomein bericht ontvangen dat uw huisarts u heeft doorverwezen naar een cardioloog. U hoeft niet zelf te bellen voor een afspraak. U ontvangt binnen een week een uitnodiging met de post.

Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie? Dan kunt u bellen naar telefoonnummer 0543 - 54 42 25.

Spreekuur buitenpolikliniek Eibergen

Bij de buitenpoli in Eibergen kunt u terecht voor de spreekuren van verschillende specialismen. Ook cardiologie valt hieronder. Meer informatie over de buitenpoli Eibergen vindt u op de pagina van de buitenpolikliniek Eibergen.

Spreekuur buitenpolikliniek Ruurlo

Bij de buitenpolikliniek in Ruurlo kunt u ook terecht voor spreekuren van specialisme cardiologie. Meer informatie vindt u op de pagina van de buitenpolikliniek Ruurlo.

Hartfalenpolikliniek add

Meer informatie leest u op de pagina 'hartfalenpolikliniek'.

Relevante websites over hartfalen add

Meer informatie over hartfalen en de daarbij horende leefregels vindt u op onderstaande websites: 

arrow_back arrow_forward

Onze zorgverleners

M.B. Nienhuis
M.B. Nienhuis BIG 9052049501 Cardioloog
C. van der Lee
C. van der Lee BIG 99045623801 Cardioloog
J.H. Hofstra
J.H. Hofstra BIG 49049728501 Cardioloog
C. Pieters
C. Pieters BIG 49063983701 Cardioloog
T. Hesselink
T. Hesselink BIG 59914774401 Cardioloog
A.  Kolkman
A. Kolkman BIG 19015841730 Verpleegkundig specialist
M. de Boer
M. de Boer BIG 29059485030 Verpleegkundig specialist
J.J. de Jong
J.J. de Jong 19916332001 Cardioloog
Praktische informatie
Route: 4.1
0543 54 42 25
Telefonische openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
Winterswijk
Wachttijd tot de eerste afspraak: 13 dagen
Eibergen
Wachttijd tot de eerste afspraak: 20 dagen
Ruurlo
Wachttijd tot de eerste afspraak: 65 dagen
Direct naar