Ga direct naar inhoud

Hartrevalidatie

Algemene informatie
Patiëntenfolders

Hartrevalidatie add

Hartrevalidatie is er voor patiënten die een hartinfarct hebben gehad, gedotterd zijn, een nieuwe hartklep hebben gekregen, een bypassoperatie hebben ondergaan, een interne defibrillator dragen of een andere indicatie hebben. De patiënten zijn doorverwezen door de cardioloog. Is de patiënt in het ziekenhuis opgenomen, dan wordt tijdens de opname al kennis gemaakt en worden afspraken gemaakt over de komst naar de hartrevalidatiepoli. Is een patiënt niet meer opgenomen, dan wordt telefonisch contact opgenomen. Het streven is om mensen zo snel mogelijk het revalidatieprogramma aan te bieden.

Begeleiding

Sinds een aantal jaren kunnen patiënten die een aandoening aan het hart hebben of hebben gehad voor begeleiding en ondersteuning terecht bij de afdeling hartrevalidatie. Er is ook volop aandacht voor de naasten, want een hartkwaal heb je niet alleen. Ook de naaste omgeving rond een patiënt merkt daar de gevolgen van. Eerst zijn er de angst en de emotie, daarna de onzekerheid over de toekomst. Op de hartrevalidatie helpt een team van deskundigen patiënten weer op weg. Zij kijken naar de lichamelijke en psychische consequenties. Want geconfronteerd worden met een hartkwaal heeft vaak een enorme impact op het leven van de mensen. Daarom richt de hartrevalidatie zich ook op de totale mens en inmiddels heeft die aanpak bewezen succesvol te zijn. Mensen volgen een programma dat is afgestemd op hun eigen kunnen en behoeften en krijgen weer vertrouwen in hun lichaam en in de toekomst.

Contact met de poli hartrevalidatie add

De poli hartrevalidatie is via 0543 54 47 10 telefonisch bereikbaar op:

  • Maandag van 8.00 tot 15.30 uur
  • dinsdag van 8.00 tot 15.30 uur
  • woensdag van 8.00 tot 12.00 uur
  • vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur

Als u een bericht inspreekt, belt één van de coördinatoren belt u zo spoedig mogelijk terug.

E-mailadres: hartrevalidatie@skbwinterswijk.nl. 

Coördinatoren hartrevalidatie add

Lia van den Nouweland (BIG 9025233530) en Corine van de Kempe zijn coördinator hartrevalidatie. Zij hebben allebei een cardio achtergrond en ervaring opgedaan op een cardiologische verpleegafdeling, bij functie onderzoeken en hartkatheterisatie.

Handige websites over hartrevalidatie add

Praktische informatie
Route: 3.3
0543 54 47 10
Direct naar