Ga direct naar inhoud

Anesthesie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Patiëntenfolders

Wat is anesthesie? add

Anesthesie is de verzamelnaam van alle soorten verdoving voor operaties. Het betekent  'gevoelloosheid'. In de praktijk is anesthesie echter meer dan alleen de verdoving. De anesthesie moet u tijdens en na de operatie in een zo goed mogelijke conditie houden.

Afspraak maken anesthesie add

Wilt u een afspraak maken op de polikliniek Anesthesie. Dan belt u na verwijzing van uw huisarts of andere specialist naar het secretariaat, telefoonnummer 0543 - 54 42 00. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 08.30 en 16.30 uur.

Lees meer over het maken van een afspraak

Preoperatief spreekuur add

U komt op het spreekuur van de anesthesist, de physician assistant (PA) of de Pre-Operatieve Screening (POS) medewerker. Het bezoek aan de poli Anesthesie vindt soms plaats direct aansluitend aan uw bezoek aan de hoofdbehandelaar, ook kunt u een afspraak maken. Op het preoperatieve spreekuur wordt uw gezondheidstoestand gecontroleerd. Een apothekersassistente stelt u vragen over uw medicatie. Eventueel wordt gericht lichamelijk onderzoek verricht, soms is aanvullend onderzoek in de vorm van een hartfilmpje, hartecho of laboratoriumonderzoek noodzakelijk. Ook kan de anesthesist u verwijzen naar een cardioloog of een longarts. In uitzonderlijke gevallen kan dit uitstel van de geplande operatiedatum betekenen.

Medicijnoverzicht

Wanneer u medicijnen gebruikt is het gewenst dat u deze meebrengt of een overzicht van uw medicijnen. Indien u bekend bent met een allergie voor medicijnen kunt u bij uw huisarts naar de naam van dat medicijn vragen.

Op het spreekuur zal de anesthesist, PA of POS-medewerker u vertellen welke medicijnen u wel en niet in mag blijven nemen rondom de operatie. Als u bloedverdunners gebruikt krijgt u informatie hoe hiermee om te gaan. U wordt geïnformeerd over de gang van zaken rondom de operatie en de anesthesist bespreekt met u welke vorm van verdoving u krijgt. Hierbij zal, voor zover dat medisch verantwoord is, rekening worden gehouden met uw eigen wensen. Het is heel goed mogelijk dat u op de operatiekamer niet de anesthesist ontmoet die u op de poli hebt gesproken. Al uw gegevens staan in de computer genoteerd zodat de anesthesist op de operatiekamer alles wat is afgesproken kan inzien. Ten slotte geeft u uw toestemming voor de verdoving.

Team anesthesie add

In het SKB werken zes anesthesiologen en een physician assistant.

Anesthesioloog

Een anesthesioloog is een medisch specialist die zich heeft toegelegd op de verschillende vormen van anesthesie, pijnbestrijding en intensieve zorg rondom de operatie. De anesthesioloog zorgt ervoor dat de anesthesie zo goed mogelijk verloopt. Anesthesiemedewerkers en bewakingsapparatuur assisteren hierbij.

Physician assistant

Physician Assistant (kortweg PA) werkt onder supervisie van de specialist en biedt professionele medische zorg. De PA wordt breed medisch opgeleid maar specialiseert zich in één specialisme. Door de extra zorg en begeleiding die zij kunnen bieden, zijn zij een gewaardeerde beroepsgroep. De Physician Assistant verricht  onder supervisie medische handelingen bij een bepaalde categorie patiënten. Daarnaast heeft de PA ook aandacht voor onderzoek en protocollen.

Folder - uw operatie en anesthesie add

Download hier de folder 'uw operatie en anesthesie' (pdf).

 
 
 
arrow_back arrow_forward

Onze zorgverleners

R. Gorniak
R. Gorniak BIG 49056879201 Anesthesioloog Intensivist
W. Karpinski
W. Karpinski BIG 19058835701 Anesthesioloog Intensivist
M. Boschker
M. Boschker BIG 79051290901 Anesthesioloog
N. Postma
N. Postma BIG 19064870001 Anesthesioloog-intensivist
O.M. Heidkamp
O.M. Heidkamp BIG 69058497601 Anesthesioloog
A.G. Stegeman
A.G. Stegeman BIG 49066121701 anesthesioloog / intensivist
N. Hemmink
N. Hemmink BIG 99059108181 Physician Assistant Anesthesie
B. Dul
B. Dul BIG 19909266501 Anesthesioloog
N. Joxhorst
N. Joxhorst BIG 39918890101 Anesthesioloog
F.T.R. Voorhuis
F.T.R. Voorhuis BIG 79919105601 Anesthesioloog
Praktische informatie
Route: 8.1
0543 - 54 42 00
Direct naar