• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Anesthesie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Route 8.1
Telefoonnummer 0543 - 54 42 00

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken op de polikliniek Anesthesie. Dan belt u na verwijzing van uw huisarts of andere specialist naar het secretariaat, telefoonnummer 0543 - 54 42 00. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 08.30 en 16.30 uur.

Lees meer over het maken van een afspraak

Wat is anesthesie
Anesthesie is de verzamelnaam van alle soorten verdoving voor operaties. Het betekent  'gevoelloosheid'. In de praktijk is anesthesie echter meer dan alleen de verdoving. De anesthesie moet u tijdens en na de operatie in een zo goed mogelijke conditie houden.

Preoperatief spreekuur
U komt op het spreekuur van de anesthesist of de physician assistant (PA). Het bezoek aan de poli Anesthesie vindt soms plaats direct aansluitend aan uw bezoek aan de hoofdbehandelaar, ook kunt u een afspraak maken. Op het preoperatieve spreekuur wordt uw gezondheidstoestand gecontroleerd. Een apothekersassistente stelt u vragen over uw medicatie. Eventueel wordt gericht lichamelijk onderzoek verricht, soms is aanvullend onderzoek in de vorm van een hartfilmpje, hartecho of laboratoriumonderzoek noodzakelijk. Ook kan de anesthesist u verwijzen naar een cardioloog of een longarts. In uitzonderlijke gevallen kan dit uitstel van de geplande operatiedatum betekenen.

Overzicht medicijnen
Wanneer u medicijnen gebruikt is het gewenst dat u deze meebrengt of een overzicht van uw medicijnen. Indien u bekend bent met een allergie voor medicijnen kunt u bij uw huisarts naar de naam van dat medicijn vragen.

Op het spreekuur zal de anesthesist of PA u vertellen welke medicijnen u wel en niet in mag blijven nemen rondom de operatie. Indien u bloedverdunners gebruikt krijgt u informatie hoe hiermee om te gaan. U wordt geïnformeerd over de gang van zaken rondom de operatie en de anesthesist  bespreekt met u welke vorm van verdoving u krijgt. Hierbij zal, voor zover dat medisch verantwoord is, rekening worden gehouden met uw eigen wensen. Het is heel goed mogelijk dat u op de operatiekamer niet de anesthesist ontmoet die u op de poli hebt gesproken. Al uw gegevens staan in de computer genoteerd zodat de anesthesist op de operatiekamer alles wat is afgesproken kan inzien. Ten slotte geeft u uw toestemming voor de verdoving.

 
 
 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services