Ga direct naar inhoud

Wondzorg

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Patiëntenfolders

Wondzorg add

Uw huisarts of medisch specialist heeft u doorverwezen naar het Wond Coördinatie Centrum. Dit wordt ook wel de wondpoli genoemd. U bent doorverwezen omdat er sprake is van een wond die meer expertise nodig heeft van het wondbehandelteam. Dit kan na een opname zijn, tijdens een polikliniek bezoek, na behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH) of na een bezoek aan uw huisarts.

Uw eerste bezoek aan de wondpoli add

Bij uw eerste bezoek vindt er een intakegesprek plaats met één van de wondverpleegkundigen Zij beoordeelt de wond en maakt een passend wondbehandelplan.

De wondverpleegkundige van de wondpoli maakt met u een nieuwe afspraak voor de vervolgbehandeling. De duur van de behandeling op de wondpoli is afhankelijk van uw wond. Gedurende de behandeling verandert een wond voortdurend en hierop zal de behandeling worden bijgesteld.

Spreekuren wondzorg add

Voetenpoli

  • Route 4.6
  • Woensdag van 08.30 – 12.30 uur

Dit spreekuur is specifiek bedoeld voor patiënten met wonden aan de voeten in combinatie met Diabetes Mellitus en/of vaatproblemen. Tijdens dit spreekuur is ook de podotherapeut aanwezig.

Benenpoli

  • Route 2.4
  • Maandag van 13.30 tot 16.30 uur en donderdag 8.30 tot 12.30 uur

Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten met een ulcus (beenwond) die door een veneus vaat probleem (afvoerende vaten) wordt veroorzaakt. Hier is men gespecialiseerd in het toepassen van compressietherapie (zwachtelen).

Algemene wondpoli

  • Route 4.6
  • Maandag tot en met vrijdag van 8.45 tot 16.00 uur 

Dit spreekuur is bedoeld voor alle patiënten die na een opname, via de huisarts of via een andere specialist naar ons zijn door verwezen. Hier is men gespecialiseerd in multipele wonden.

Verbandspreekuur

  • Route 4.6

Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten waarvoor, na een poliklinische ingreep, een verbandcontrole nodig is. De verpleegkundigen van het verbandspreekuur werken nauw samen met de wondverpleegkundigen.

Spreekuur buitenpoli Eibergen

Bij de buitenpoli in Eibergen kunt u terecht voor de spreekuren van verschillende specialismen. Ook wondzorg valt hieronder. Op de pagina van de buitenpolikliniek Eibergen leest u op welke dag(en) er spreekuur wordt gehouden.

Behandelteam wondzorg add

U wordt geholpen door wondverpleegkundigen die deskundig zijn in de verzorging en behandeling van verschillende soorten wonden. De wondverpleegkundige werkt in principe zelfstandig onder supervisie van uw medisch specialist. Zij hebben regelmatig overleg en bespreken de voortgang van uw wond. Soms is het nodig om de doorbloeding van de benen te onderzoeken als een wond toch niet goed geneest of al lang bestaat. De verpleegkundig specialist of vaatchirurg wordt dan ook bij uw behandeling betrokken.

arrow_back arrow_forward

Onze zorgverleners

W. Roelofsen
W. Roelofsen BIG 9031306230 Wondzorgcoordinator
A. Sonderen
A. Sonderen BIG 19006329830 Wondzorgconsulent
I. van Beek
I. van Beek BIG 89063170530 Verpleegkundige
M.M. Schieven
M.M. Schieven BIG 19920358430 Wondzorgconsulent
E. ter Maat-Hulzink
E. ter Maat-Hulzink BIG 89058810230 Wondzorgconsulent
Praktische informatie
Route: 4.6
0543 54 45 23
Telefonische openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
Direct naar