Ga direct naar inhoud

Dermatologie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Wat doet de dermatoloog? add

Na een doorverwijzing van uw huisarts komt u op de afdeling Dermatologie terecht. De dermatoloog zal u vragen stellen met betrekking tot uw huid(afwijking) om te achterhalen waar uw problemen vandaan kunnen komen en om tot een oplossing te komen. De dermatoloog kijkt in eerste instantie met het blote oog naar uw huidafwijking(en) en voelt meestal ook hoe de afwijking aanvoelt. In sommige gevallen gebruikt de dermatoloog een dermatoscoop (een soort loupe) waarmee bijvoorbeeld een moedervlek beter bekeken kan worden. Wanneer de dermatoloog uitgebreider onderzoek wil doen neemt hij of zij een aantal cellen af of een biopt (afnemen van een stukje weefsel), om dit vervolgens onder de microscoop te kunnen bekijken. Bijvoorbeeld om een aandoening op celniveau te kunnen bekijken of om een diagnose te stellen.

De dermatoloog kan ook bloedonderzoeken of/en allergie-onderzoeken voor u afspreken.
(bron: huidhuis.nl)

Afspraak maken bij de poli Dermatologie add

Wilt u een afspraak maken op de polikliniek Dermatologie of heeft u een vraag? Dan kunt u tussen 8.00 en 17.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 0543 - 54 42 75. Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere specialist.

Lees meer over het maken van een afspraak.

Polikliniek Dermatologie add

De polikliniek Dermatologie bestaat uit een team van drie dermatologen, een physician assistent, drie dermatologieverpleegkundigen, acht doktersassistentes en het secretariaat. Wij zorgen samen voor een goede en brede dermatologische zorg in de Achterhoek. Onze polikliniek is zeer patiëntvriendelijk en laagdrempelig. Wij zijn voorzien van een dermatologische dagbehandeling, een lichttherapieafdeling, uitgebreide allergietesten en verschillende lasermogelijkheden.

Afspraak buitenpoli Eibergen add

Bij de buitenpoli in Eibergen kunt u terecht voor de spreekuren van verschillende specialismen. Ook dermatologie valt hieronder. Meer informatie over de buitenpoli in Eibergen vindt op de pagina van de buitenpolikliniek Eibergen

Onze zorgverleners

H.P. Rudel
H.P. Rudel BIG 89060848801 Dermatoloog
J.H.J. Hendricksen-Roelofzen
J.H.J. Hendricksen-Roelofzen BIG 59060773201 Dermatoloog
L.G.E. Stollman-Lamboo
L.G.E. Stollman-Lamboo BIG 39916527501 Dermatoloog
Praktische informatie
Route: 2.4
0543 54 42 75
Winterswijk
Wachttijd tot de eerste afspraak: 28 dagen
Eibergen
Wachttijd tot de eerste afspraak: 69 dagen
Direct naar