Ga direct naar inhoud

Afspraak maken

Zelf online uw afspraak maken

Voor (een deel van) de poliklinieken en zorgvragen kunt u zelf online een afspraak maken als u van uw huisarts een verwijzing heeft. Dat kan via uw persoonlijke patiëntportaal Mijn SKB. Wilt u weten hoe dit werkt en voor welke specialismen zelf uw afspraak plannen mogelijk is? Bekijk dan de pagina zelf online mijn afspraak maken voor meer informatie.

Telefonisch uw afspraak maken

Kunt of wilt u niet zelf online uw afspraak maken, dan kunt u ook telefonisch uw afspraak plannen. U kunt op werkdagen bellen met het secretariaat van de betreffende polikliniek. De telefoonnummers vindt u op onze specialismen en poliklinieken pagina.

ZD-nummer

Als uw huisarts uw verwijzing via ZorgDomein (ZD) heeft doorgegeven, dan ontvangt u een brief met een ZD-nummer. Wij vragen u om dit nummer bij de hand te houden als u telefonisch een afspraak wilt maken. Als u online een afspraak wilt maken, dan staat de verwijzing voor u klaar in Mijn SKB.

Identificatie in het SKB

Als u medische zorg krijgt, moet u zich kunnen legitimeren. Dit geldt ook in ons ziekenhuis. Daarom vragen wij u om bij elk bezoek een geldig ID-bewijs te laten zien. Zo weten we dat we de juiste patiënt en het juiste dossier voor ons hebben. De legitimatieplicht geldt voor iedereen en voor elke leeftijd. 

De belangrijkste reden voor legitimatie is uw eigen veiligheid. Zo kunnen gegevens niet verwisseld worden met die van andere patiënten. Daarnaast kan de zorgverzekeraar er voor kiezen behandelingen niet te vergoeden als een patiënt zich niet heeft gelegitimeerd. 

Komt u voor het eerst in ons ziekenhuis? Dan moet u zich eerst inschrijven. Wij registreren dan uw burgerservicenummer (BSN) en andere belangrijke gegevens in de ziekenhuisadministratie. Inschrijven kan bij de receptie in de centrale hal van ons ziekenhuis en duurt ongeveer 5 minuten. 

Het is belangrijk dat wij over de juiste persoonsgegevens beschikken. Als uw persoongegevens veranderen, bijvoorbeeld een adreswijziging, een ander telefoonnummer of een andere huisarts, dan vragen wij u dit door te geven bij de receptie in de centrale hal of via Mijn SKB.

MRSA

Bent u opgenomen geweest in een buitenlands ziekenhuis of heeft u veelvuldig contact met varkens of vleeskalveren (gehad)? Geef dit dan vóór uw opname of bij uw bezoek op de polikliniek aan uw behandelend arts door. U kunt namelijk besmet zijn geraakt met de MRSA-bacterie, ook wel ziekenhuisbacterie genoemd. We nemen dan maatregelen voor uw eigen veiligheid en die van andere patiënten. Meer informatie leest u in de folder MRSA (of verdenking van). Deze folder is ook op iedere afdeling verkrijgbaar.

Direct naar