Ga direct naar inhoud

Bloedprikken

Heeft uw huisarts, medisch specialist of trombosedienst aangegeven dat u bloed moet laten prikken? Maak dan snel en eenvoudig online een afspraak. Alleen met een afspraak kunt u op bijna alle priklocaties in de regio bloed laten prikken. Ook als trombosepatiënt. 

Let op! Voor het inleveren van urine, speeksel en ontlasting hoeft u geen afspraak te maken.

Hoe werkt het? 

1. Kies de locatie, dag en tijd die u het beste uitkomt.
2. Vul uw contactgegevens in en klik op 'Afspraak bevestigen' om een bevestiging met instructies per e-mail te ontvangen.
3. Neem de bevestigingsmail (digitaal of op papier) van uw afspraak mee naar het ziekenhuis. Meld u dan in het ziekenhuis voor bloedprikken aan bij het laboratorium (route 4.4) met behulp van de QR-code in uw bevestigingsmail.
4. Heeft u een afspraak in een prikpost? Dan hoeft u de bevestigingsmail van uw afspraak niet uit te printen en kunt u meteen plaatsnemen in de wachtkamer. 
5. Heeft u een aanvraagformulier van uw zorgverlener ontvangen? Neem deze dan ook mee. 

  

Heeft u hulp nodig?

Bekijk onze veelgestelde vragen of bel gerust onze hulplijn voor bloedprikken op afspraak. We staan voor u klaar van maandag tot en met vrijdag in de ochtenduren van 09.00 tot 12.00 uur en in de middaguren van 13.00 tot 15.00 uur. Het telefoonnummer is 0543-54 43 43.

Belangrijke mededelingen

In verband met de vakantieperiode, van 1 juli t/m 30 september, zijn de openingstijden van onze prikposten aangepast voor het inleveren van materiaal. Let op: bloedprikken kan alleen op afspraak en dit geldt het hele jaar door.

Overzicht priklocaties

Wilt u weten waar en wanneer u materiaal kunt inleveren? Klik hier!

Veelgestelde vragen

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat nu?
add

Kijk in uw 'ongewenste mail' map om te zien of de e-mail daar terecht is gekomen. Als u de bevestiging nog steeds niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 0543 54 43 43.

Hoe annuleer ik mijn afspraak als dat nodig is?
add

In de bevestigingsmail vindt u een link waarmee u de afspraak kunt annuleren. U kunt daarna eenvoudig een nieuwe afspraak maken via onze website. 

Heeft u telefonisch een afspraak gemaakt? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 0543 54 43 43.

Hoe ontvang ik de resultaten van mijn bloedonderzoek?
add

De resultaten worden alleen aan uw zorgverlener doorgegeven. Neem contact op met uw zorgverlener om de resultaten te bespreken.

Hoe ver van tevoren kan ik een afspraak maken?
add

U kunt afspraken maken voor de komende 6 weken. 

Mijn zorgverlener zegt dat ik vandaag moet gaan prikken. Is dat mogelijk?
add

Ja. Als u uw uitslag met spoed nodig heeft, kunt u alleen nog terecht bij de polikliniek van het SKB (route 4.4). Daar helpen we u graag verder!

 

Moet ik een afspraak maken als ik thuis word geprikt?
add

Nee, dat is niet nodig. Uw behandelaar moet de aanvraag voor het huisbezoek voor bloedonderzoek indienen. Wij zullen vervolgens telefonisch contact met u opnemen om de bloedafname bij u thuis te regelen.

Ik heb geen mogelijkheid om online een afspraak te (laten) maken?
add

Geen zorgen. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0543-54 43 43 om een afspraak te maken.

Ik heb al een datum op mijn trombosedienst doseerkalender.
add

Maak alsnog zo spoedig mogelijk een afspraak op of rondom de datum die op uw kalender staat.
 
 
 
 

Direct naar