Ga direct naar inhoud

Stichting Vrienden van het SKB

Vrienden van het SKB

Dat beetje extra

Een aangename omgeving maakt het ziekenhuisverblijf wat minder zwaar. Bijvoorbeeld doordat er een prettige ruimte is voor familie van ernstig zieke patiënten. Of een camera, zodat ouders van een couveusekindje toch thuis naar hun kind kunnen kijken. Voor dat beetje extra, dáár zorgen de Vrienden van het SKB voor.

Op allerlei manieren zamelen zij geld in om projecten te financieren. Grote en kleine projecten, voor groepen of eenlingen, voor jong en oud, voor opgenomen of juist poliklinische patiënten. Bijzondere aandacht krijgen de projecten voor kankerpatiënten en voor ouderen. Uw steun is daarbij hard nodig! Wilt u weten wat de Vrienden van het SKB al gerealiseerd hebben en aan welke projecten en acties we nu werken? Kijk dan op www.vriendenskb.nl

Vrienden met een eigen beleid

De Stichting Vrienden van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix staat los van het ziekenhuis, maar heeft er natuurlijk wel nauwe contacten mee. Bijvoorbeeld om te horen wat er nu echt nodig is. Of om te bespreken hoe het beschikbare geld het beste zou kunnen worden besteed. De Vrienden van het SKB voeren een eigen beleid, waarbij ze in de uitvoering mogen rekenen op ondersteuning uit het ziekenhuis. Hierbij staat het welzijn van de patiënt altijd voorop.

We nodigen u van harte uit om Vriend van het SKB te worden. Dit kan door een jaarlijkse vaste bijdrage te geven. Als u de Vrienden periodiek een schenking wilt doen en voor minimaal vijf jaar, dan is een periodieke schenking fiscaal aantrekkelijk voor u. Een periodieke schenking is een vaste afspraak om voor een periode van minimaal 5 jaar een schenking in geld te doen. Sinds januari 2014 is het niet langer noodzakelijk om een periodieke gift notarieel vast te leggen. Dit type gift blijft aftrekbaar voor de belasting door het invullen van een 'overeenkomst periodieke gift in geld'. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw notaris.

De Stichting Vrienden van het SKB is een ANBI:

  • Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die deze gebruikt voor het algemeen belang.
  • Als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemeen belang, dan hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen.

Contactgegevens

Secretariaat Stichting Vrienden SKB
Postbus 9005, 7100 GG Winterswijk
E-mail: info@vriendenskb.nl

Kijk voor meer informatie over de Stichting Vrienden SKB op www.vriendenskb.nl.

Direct naar