• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Onze specialisten

Blekkink J. Blekkink Wondzorgconsulent
Boeijink J. Boeijink Verpleegkundige
Geurkink S. Geurkink Verpleegkundige
Grevers E. Grevers Gipsverbandmeester
Haandrikman D. Haandrikman Gipsverbandmeester
Hendricksen-Roelofzen J.H.J. Hendricksen-Roelofzen Dermatoloog
Inberg B. Inberg Chirurg
Pastoors H. Pastoors Verpleegkundig Specialist Vaatchirurgie
Roelofsen W. Roelofsen Wondzorgcoordinator
Schmitt Dr. C.P. Schmitt Plastisch chirurg
Sonderen A. Sonderen Wondzorgconsulent
Spekschoor P. Spekschoor Gipsverbandmeester
van Beek A. van Beek Wondzorgconsulent
van Beek I. van Beek Verpleegkundige
Vrieze-Oberink S. Vrieze-Oberink Podotherapeut

Wondzorg

Wond Coördinatie Centrum Oost Achterhoek (WCC)
Poli 5

Telefoonnummer 0543 54 45  23

Uw huisarts of medisch specialist heeft u doorverwezen naar het Wond Coördinatie Centrum. Dit wordt ook wel de wondpoli genoemd. U bent doorverwezen omdat er een wond is ontstaan die gecontroleerd of behandeld moet worden, en waarvoor de expertise van ons wondteam nodig is. Dit kan na een opname zijn, tijdens een polikliniek bezoek, na behandeling op de SEH of na een bezoek aan uw huisarts.

Team WCC

Het behandelteam van het WCC bestaat uit:
Wondzorgcoördinator Wendy Roelofsen, Verpleegkundig specialist vaat Hilde Pastoors, Supervisor Bas Inberg, Wondzorgconsulenten Joop Blekkink, Angeniet Sonderen en Anneke van Beek, Gipsverbandmeesters Douwe Haandrikman, Erik Grevers en Peter Spekschoor, Podotherapeute Suzanne Vrieze-Oberink, Plastisch chirurg Cristoph Schmitt, Dermatoloog Judith Hendricksen-Roelofzen, Verpleegkundigen Ina van Beek, Jolanda Boeijink en Saskia Geurink

Gespecialiseerde wondverpleegkundigen

U wordt geholpen door gespecialiseerde wondverpleegkundigen die deskundig zijn in de verzorging en behandeling van verschillende soorten wonden en op de hoogte zijn van de (nieuwe) ontwikkelingen op het gebied van wondzorg. Op de verschillende poli's hebben de wondverpleegkundigen zich nog extra gespecialiseerd (zie spreekuren onderaan deze pagina).
De wondverpleegkundige werkt in principe zelfstandig onder supervisie van uw medisch specialist. Zij hebben regelmatig overleg en bespreken de voortgang van uw wond met de medisch specialist in een Multidisciplinair Overleg. Soms is het nodig om de doorbloeding van de benen te onderzoeken, als een wond toch niet goed geneest of al lang bestaat. De verpleegkundig specialist of vaatchirurg wordt dan ook bij uw behandeling betrokken.

Bezoek aan het WCC
Bij het eerste bezoek wordt er een intakegesprek met u gehouden door één van de wondverpleegkundigen of verpleegkundig specialist en wordt de wond bekeken. Aansluitend wordt er een behandelplan voor de wondverzorging gemaakt. U krijgt daarna een vervolgafspraak op de poli waar uw wond het beste behandeld kan worden. Dit kan op de benenpoli, de voetenpoli, het verbandspreekuur of de algemene wondpoli zijn. De verpleegkundige van de betreffende wondpoli maakt met u een afspraak wanneer u terugkomt voor de behandeling.
Uw behandeling op de wondpoli is afhankelijk van uw wond. Gedurende de behandeling verandert een wond voortdurend en daarom zal de behandeling tijdig bijgesteld moeten worden.

Contactgegevens WCC
Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de verpleegkundige van de wondpoli waar u geweest bent. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 uur tot 16.00 uur via de telefoon (0543 54 45 23) of via de mail d.l.wondzorg@skbwinterswijk.nl

Spreekuren
Voetenpoli
(poli 5)
Woensdag van 08.30 – 12.30 uur
Dit spreekuur is specifiek bedoeld voor patiënten met wonden aan de voeten in combinatie met Diabetes Mellitus en/of vaatproblemen. Op dit spreekuur is ook de podotherapeut aanwezig.

Benenpoli (poli 22)
Maandag middag van 13.30 – 16.30 uur en donderdag ochtend  van 8.30 – 12.30 uur op poli 22
Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten met een ulcus (beenwond) die door een veneus vaat probleem (kleine bloedvaten) wordt veroorzaakt, Hier is men gespecialiseerd in het toepassen van compressietherapie (zwachtelen).

Algemene wondpoli (poli 5)
Maandag tot en met  donderdag van 8.45 uur – 16.00 uur, vrijdag van 11.00 – 15.00 uur.
Dit spreekuur is bedoeld voor alle patiënten die na een opname, door een trauma, door de huisarts of via een andere specialist naar ons zijn door verwezen. Hier zijn we gespecialiseerd in alle voorkomende wonden.

Verbandspreekuur (poli 5)
Deze zijn op verschillende dagdelen geopend op poli 5. Hier wordt u vervolgd als u op de poliklinische operatiekamer een kleine ingreep heeft gehad of als er een verbandcontrole nodig is. De verpleegkundige van het verbandspreekuur werken nauw samen met de wondconsulenten.

Kijk voor meer informatie over het WCC in de folder Wond Coördinatie Centrum onder patiëntenfolders.

Polikliniek
Verpleegafdeling
Aandoening & behandeling
Inhoud
Patiëntenfolders
Polikliniek

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
08 feb 2018

Ik Pas: zet uw alcoholgebruik 40 dagen ‘op pauze’

Wilt u vaker nee zeggen tegen een glas bier of wijn? Zet uw alcoholconsumptie dan 30 of 40 dagen op pauze en doe mee met ‘Ik Pas’. De landelijke actie start op 14 februari en aanmelden kan..


22 dec 2017

Bert Kleinlugtenbeld, lid Raad van Bestuur, verlaat Santiz

De Raad van Toezicht van Santiz, de fusieorganisatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, heeft kennis genomen van het aanstaande vertre..


Blog icon Blog
17 maart: Open Dag!
15-02-2018

17 maart: Open Dag!

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koning Beatrix (SKB), houdt op zaterdag 17 maart een Open Dag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van het ziekenhuis. De Open Dag is een laagdrempelige...

Huidige expositie
15-01-2018

Huidige expositie

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In januari en februari exposeren regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en de...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services