• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Dermatologie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Route 2.4
Telefoonnummer 0543 - 54 42 75

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken op de polikliniek Dermatologie of heeft u een vraag? Dan kunt u tussen 8.00 en 17.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 0543 - 54 42 75. Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere specialist.

Lees meer over het maken van een afspraak.

Polikliniek Dermatologie
De polikliniek Dermatologie bestaat uit een team van drie dermatologen, een physician assistent, drie dermatologieverpleegkundigen, acht doktersassistentes en het secretariaat. Wij zorgen samen voor een goede en brede dermatologische zorg in de Achterhoek. Onze polikliniek is zeer patiëntvriendelijk en laagdrempelig. Wij zijn voorzien van een dermatologische dagbehandeling, een lichttherapieafdeling, uitgebreide allergietesten en verschillende lasermogelijkheden. 

Spreekuur buitenpoli Eibergen
Bij de buitenpoli in Eibergen kunt u terecht voor de spreekuren van verschillende specialismen. Ook dermatologievalt hieronder. Bekijk op de pagina van de buitenpolikliniek Eibergen op welke dag(en) er spreekuur wordt gehouden. 

Wat doet de dermatoloog?
Na een doorverwijzing van uw huisarts komt u op de afdeling Dermatologie terecht. De dermatoloog zal u vragen stellen met betrekking tot uw huid(afwijking) om te achterhalen waar uw problemen vandaan kunnen komen en om tot een oplossing te komen. De dermatoloog kijkt in eerste instantie met het blote oog naar uw huidafwijking(en) en voelt meestal ook hoe de afwijking aanvoelt. In sommige gevallen gebruikt de dermatoloog een dermatoscoop (een soort loupe) waarmee bijvoorbeeld een moedervlek beter bekeken kan worden. Wanneer de dermatoloog uitgebreider onderzoek wil doen neemt hij of zij een aantal cellen af of een biopt (afnemen van een stukje weefsel), om dit vervolgens onder de microscoop te kunnen bekijken. Bijvoorbeeld om een aandoening op celniveau te kunnen bekijken of om een diagnose te stellen.

De dermatoloog kan ook bloedonderzoeken of/en allergie-onderzoeken voor u afspreken..
(bron: huidhuis.nl)

 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services