Ga direct naar inhoud

Chirurgie

De verpleegafdeling Chirurgie bevindt zich op route 7.3.

Patiënten op deze verpleegafdeling ondergaan een operatie van verschillende specialismen: Chirurgie, Orthopedie, Plastische chirurgie, Urologie en KNO. 

Veiligheid en de beste zorg voor onze patiënten staan hoog in het vaandel. Iedere patiënt mag zichzelf zijn en samen met u organiseren we de zorg. Om professioneel te kunnen blijven werken zijn we voortdurend in ontwikkeling. Het team op de afdeling bestaat uit verpleegkundigen, zorgassistenten, zorgondersteuners, secretaresses, senior verpleegkundigen en een manager. 

Telefonische bereikbaarheid

De afdeling is bereikbaar op telefoonnummer 0543 - 54 45 11. 

In principe kunt u ons altijd bellen, maar gezien onze werkzaamheden vragen wij u (wanneer dit kan) niet te bellen vóór 10.00 uur. Als u de nachtdienst graag nog even wil spreken, is deze bereikbaar tussen 7.00 en 7.15 uur. Bij spoed zijn wij uiteraard dag en nacht bereikbaar.

In verband met de privacy en wetgeving over het geven van informatie over de patiënt, geven wij uitsluitend informatie aan de eerste contactpersoon van de patiënt.

Aantal bedden

De afdeling heeft 42 bedden. Deze zijn verdeeld over 3 units/gangen:

  • Unit 1: kamernummers 124 t/m 129
  • Unit 2: kamernummers 130 t/m 135
  • Unit 3: kamernummers 136 t/m 141

 

Kamer verpleegafdeling Chirurgie

Onderdeel van de verpleegafdeling Chirurgie is de Geriatrische Trauma Unit (GTU). Meer hierover leest u op de pagina over de Geriatrische Trauma Unit.

Leerafdeling

De afdeling is een leerafdeling. Mogelijk wordt u geholpen door een mbo- of hbo-student. Zij lopen stage en krijgen de mogelijkheid om theorie in de praktijk toe te passen. Studenten werken altijd onder supervisie van een gediplomeerd verpleegkundige. Afhankelijk van de fase van hun opleiding en duur van de stage, werken ze in meer of mindere mate zelfstandig. 

Visite lopen

Dagelijks komt de specialist of verpleegkundig specialist bij u langs om uw situatie te bespreken.

Ontslag

Voordat u het ziekenhuis verlaat, krijgt u van de verpleegkundige richtlijnen mee en bespreekt een apothekersassistente de medicatie met u. 

De dag na ontslag wordt u door de verpleegkundige gebeld. Tijdens dit gesprek zijn wij benieuwd hoe het met u gaat en hoe u de zorg op onze afdeling in het SKB heeft ervaren. Ook is er tijdens dit gesprek ruimte voor het stellen van vragen.

Direct naar