Ga direct naar inhoud

Geriatrische Trauma Unit

De Geriatrische Trauma Unit (GTU) is een unit binnen de verpleegafdeling Chirurgie. Deze unit is speciaal voor patiënten van 70 jaar en ouder die onverwachts in het ziekenhuis terechtkomen met een botbreuk door een valpartij. Oudere mensen zijn meer kwetsbaar. Ze lopen een groter risico op het ontwikkelen van problemen die ontstaan tijdens of door een opname in het ziekenhuis. De GTU heeft als doel complicaties te voorkomen.

Door de intensieve samenwerking op deze unit tussen traumatoloog, geriater, verpleegkundigen en para- perimedische diensten (zoals een fysiotherapeut) wordt de patiënt een optimaal programma met aandacht voor een dag- en nachtritme aangeboden. 

Huiskamer

In het midden van de GTU bevindt zich de huiskamer. De huiskamer vormt een belangrijk onderdeel van de behandeling. In de huiskamer kunnen patiënten meedoen aan activiteiten en is er ruimte om te lezen, puzzelen en relaxen. De middag- en avondmaaltijd eten patiënten in de huiskamer. Het onderling contact, het meedoen aan activiteiten en het samen aan tafel eten dragen bij aan het herstel. In de huiskamer is altijd een zorgondersteuner aanwezig.

Lees hier het artikel in SKB Magazine december 2021.

Direct naar