• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Wondzorg

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Wond Coördinatie Centrum Oost Achterhoek (WCC)
Route 4.6 (Chirurgie)

Telefoonnummer 0543 - 54 45  23

Uw huisarts of medisch specialist heeft u doorverwezen naar het Wond Coördinatie Centrum. Dit wordt ook wel de wondpoli genoemd. U bent doorverwezen omdat er een wond is ontstaan die gecontroleerd of behandeld moet worden, en waarvoor de expertise van ons wondteam nodig is. Dit kan na een opname zijn, tijdens een polikliniek bezoek, na behandeling op de SEH of na een bezoek aan uw huisarts.

Het behandelteam
Het behandelteam van het WCC bestaat uit wondzorgcoördinator Wendy Roelofsen, Supervisor Bas Inberg, Wondzorgconsulenten Joop Blekkink, Angeniet Sonderen en Anneke van Beek, Gipsverbandmeesters Douwe Haandrikman, Erik Grevers en Peter Spekschoor, Podotherapeute Suzanne Vrieze-Oberink, Plastisch chirurg Cristoph Schmitt, Dermatoloog Judith Hendricksen-Roelofzen, Physician Assistant Sabine Peters en verpleegkundigen Ina van Beek, Jolanda Boeijink en Saskia Geurink.

Gespecialiseerde wondverpleegkundigen

U wordt geholpen door gespecialiseerde wondverpleegkundigen die deskundig zijn in de verzorging en behandeling van verschillende soorten wonden en op de hoogte zijn van de (nieuwe) ontwikkelingen op het gebied van wondzorg. Op de verschillende poli's hebben de wondverpleegkundigen zich nog extra gespecialiseerd (zie spreekuren onderaan deze pagina). De wondverpleegkundige werkt in principe zelfstandig onder supervisie van uw medisch specialist. Zij hebben regelmatig overleg en bespreken de voortgang van uw wond met de medisch specialist in een Multidisciplinair Overleg. Soms is het nodig om de doorbloeding van de benen te onderzoeken, als een wond toch niet goed geneest of al lang bestaat. De verpleegkundig specialist of vaatchirurg wordt dan ook bij uw behandeling betrokken.

Bezoek aan het WCC
Bij het eerste bezoek wordt er een intakegesprek met u gehouden door één van de wondverpleegkundigen of verpleegkundig specialist en wordt de wond bekeken. Aansluitend wordt er een behandelplan voor de wondverzorging gemaakt. U krijgt daarna een vervolgafspraak op de poli waar uw wond het beste behandeld kan worden. Dit kan op de benenpoli, de voetenpoli, het verbandspreekuur of de algemene wondpoli zijn. De verpleegkundige van de betreffende wondpoli maakt met u een afspraak wanneer u terugkomt voor de behandeling. Uw behandeling op de wondpoli is afhankelijk van uw wond. Gedurende de behandeling verandert een wond voortdurend en daarom zal de behandeling tijdig bijgesteld moeten worden.

Contactgegevens WCC
Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de verpleegkundige van de wondpoli waar u geweest bent. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 uur tot 16.00 uur via de telefoon (0543 - 54 45 23) of via de mail wondzorg@skbwinterswijk.nl.

Spreekuren
Voetenpoli
(route 4.6)
Woensdag van 08.30 – 12.30 uur
Dit spreekuur is specifiek bedoeld voor patiënten met wonden aan de voeten in combinatie met Diabetes Mellitus en/of vaatproblemen. Op dit spreekuur is ook de podotherapeut aanwezig.

Benenpoli (route 2.4)
Maandag middag van 13.30 – 16.30 uur en donderdag ochtend  van 8.30 – 12.30 uur op de Behandelpoli, route 2.4.
Dit spreekuur is bedoeld voor patiënten met een ulcus (beenwond) die door een veneus vaat probleem (kleine bloedvaten) wordt veroorzaakt, Hier is men gespecialiseerd in het toepassen van compressietherapie (zwachtelen).

Algemene wondpoli (route 4.6)
Maandag tot en met  donderdag van 8.45 uur – 16.00 uur, vrijdag van 11.00 – 15.00 uur.
Dit spreekuur is bedoeld voor alle patiënten die na een opname, door een trauma, door de huisarts of via een andere specialist naar ons zijn door verwezen. Hier zijn we gespecialiseerd in alle voorkomende wonden.

Verbandspreekuur (route 4.6)
Deze zijn op verschillende dagdelen geopend. Hier wordt u vervolgd als u op de poliklinische operatiekamer een kleine ingreep heeft gehad of als er een verbandcontrole nodig is. De verpleegkundige van het verbandspreekuur werken nauw samen met de wondconsulenten.

Spreekuur buitenpoli Eibergen
Bij de buitenpoli in Eibergen kunt u terecht voor de spreekuren van verschillende specialismen. Ook wondzorg valt hieronder. Bekijk op de pagina van de buitenpolikliniek Eibergen op welke dag(en) er spreekuur wordt gehouden.

Kijk voor meer informatie over het WCC in de folder Wond Coördinatie Centrum onder patiëntenfolders.

 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services