Ga direct naar inhoud

Opname in het ziekenhuis

In overleg met uw specialist is besloten dat u wordt opgenomen. Dit kan een dagopname zijn, of een opname voor meerdere dagen. De vrijwilligers van de Gastenservice kunnen u eventueel naar de afdeling brengen.

Plannen van de opname

Wij proberen uw opname zo nauwkeurig mogelijk te plannen, maar door omstandigheden kan er sprake zijn van een wachttijd. Daarom vragen wij u duidelijk aan te geven op welke data u wel en niet opgenomen wilt worden. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

MRSA

Bent u opgenomen geweest in een buitenlands ziekenhuis of heeft u veelvuldig contact met varkens of vleeskalveren (gehad)? Geef dit dan vóór uw opname of bij uw bezoek op de polikliniek aan uw behandelend arts door. U kunt namelijk besmet zijn geraakt met de MRSA-bacterie, ook wel ziekenhuisbacterie genoemd. We nemen dan maatregelen voor uw eigen veiligheid en die van andere patiënten. Meer informatie leest u in de folder MRSA (of verdenking van). Deze folder is ook op iedere afdeling verkrijgbaar.

Dagopname

U komt voor een onderzoek of een (kleine) ingreep naar de het dagbehandelingscentrum. Na het onderzoek of de ingreep blijft u nog even in het ziekenhuis. Een overnachting is niet nodig. Aan het einde van de dag gaat u weer naar huis.

Opname voor meerdere dagen

Voor uw behandeling of onderzoek is het nodig dat u een paar dagen in het ziekenhuis blijft. U verblijft dan op een verpleegafdeling.

Gemengd verplegen

Gemengd verplegen houdt in dat op dezelfde kamer zowel mannen als vrouwen verpleegd kunnen worden. Hierdoor kunnen we de wachttijd voor opname zo kort mogelijk houden. Uiteraard houden wij rekening met ieders privacy. Hebt u bezwaar tegen gemengd verplegen, meldt u dit dan bij de verpleegkundige op uw afdeling.

Vragen over uw opname

Voor vragen over wachttijden en voorkeursdata voor een opname in het SKB, kunt u contact opnemen met de afdeling Opname. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur op telefoonnummer 0543 54 48 88.

Oproep voor opname

De donderdag in de week voor uw opname, neemt een medewerker van de afdeling Opname telefonisch contact met u op. U hoort dan wanneer de precieze opnamedatum is en op welk tijdstip wij u verwachten. De opnamedatum is dan definitief. Een enkele keer komt het voor dat een spoedgeval voorrang krijgt. Als dat zo is, nemen wij direct contact met u op. De medewerker van afdeling Opname geeft u informatie over wat u mag eten en drinken voor de operatie en zo nodig over andere bijzonderheden.

Verhinderd

Het afzeggen van een geplande operatie heeft gevolgen voor de ziekenhuisorganisatie, voor medepatiënten en voor uzelf. Wanneer u op de afgesproken datum verhinderd bent, vragen wij u dit zo snel mogelijk te laten weten aan de afdeling Opname. De medewerkers zijn bereikbaar tussen 08.00 – 16.30 uur op telefoonnummer 0543 54 48 88.

Direct naar