Ga direct naar inhoud
Ziekenhuischeck

Ziekenhuischeck

Bekijk en vergelijk kwaliteitscijfers en behandelresultaten van alle ziekenhuizen

Naar ziekenhuischeck.nl

Kwaliteit en veiligheid

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix staat voor veilige en betrouwbare zorg van hoge kwaliteit. Daar kunt u op rekenen. Hierbij richten we ons zowel op de patiëntveiligheid als op de veiligheid van personeel, informatie en medicatie.


Kwaliteitssysteem

We werken volgens een vast kwaliteitssysteem om deze kwaliteit en veiligheid te kunnen waarborgen. Kwaliteit is nooit ‘af’. Dit betekent dat ook de komende jaren, intern en extern, kwaliteit en veiligheid hoog op de agenda staan. Want alleen door continue aandacht kunnen we ons huidige kwaliteitsniveau handhaven en indien noodzakelijk ook verbeteren. Het in kaart te brengen van onze sterke kanten en eventuele verbeterpunten is hiervoor belangrijk. Daarom blijven we de kwaliteit en veiligheid toetsen en evalueren, door:

  • zelf controles te houden (interne audits)
  • externe partijen uit te nodigen om onze kwaliteit en veiligheid te controleren, zoals Qualicor Europe (voorheen Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg).

Ziekenhuischeck

Hoe weet je of een ziekenhuis goede kwaliteit biedt? Bij welk ziekenhuis kun je het beste terecht voor een behandeling? Om meer inzicht te geven in de kwaliteit van zorg, hebben ziekenhuizen de website Ziekenhuischeck gemaakt. 

Ziekenhuizen houden veel gegevens bij die iets zeggen over de kwaliteit van zorg, zoals wachttijden of heropnames. Maar ook over het resultaat van een operatie. Zijn er complicaties geweest en is de uitkomst zoals verwacht? Al deze informatie vind je terug op Ziekenhuischeck.nl. Je kunt de resultaten van ieder ziekenhuis op deze website bekijken. Ook kun je ziekenhuizen met elkaar vergelijken.

  

Direct naar