Ga direct naar inhoud

Zenuwblokkade

Als de proefstimulatie positief uitvalt volgt de zenuwblokkade. Bij de zenuwblokkade wordt het teveel aan pijnprikkels in bepaalde zenuwen geblokkeerd door radiofrequente elektrische golven of door warmtetoediening.

Op de behandelkamer wordt een elektrode (een speciaal soort naald) ingebracht dichtbij de zenuw, zenuwknoop of zenuwbaan die de pijn veroorzaakt. De elektrode wordt vervolgens op een bepaalde temperatuur ingesteld. Het electro magnetisch veld, dat zo opgebouwd wordt, onderbreekt de pijnprikkels, terwijl de normale functie van de zenuw intact blijft.

Bij een warmtebehandeling wordt de pijnprikkel onderbroken door verschil in dikte van de zenuwen. Dikke vezels kunnen namelijk goed tegen warmte, terwijl dunne vezels door warmte worden geblokkeerd en ze de pijnprikkels niet meer kunnen geleiden. Beide ingrepen worden onder plaatselijke verdoving verricht. Via een monitor kan uw behandelteam zien wat er gebeurt.
 
Wanneer de pijnbehandeling afgerond is, mag u weer plaatsnemen op het bed en wordt u opgehaald door de verpleegkundige van de dagbehandeling. In een aantal gevallen meten we voor uw vertrek een aantal keren de bloeddruk. Zonodig wordt dit op de afdeling herhaald.
Wanneer u zich goed voelt, mag u naar huis.
 
Hoewel het weinig voorkomt, kunnen er complicaties optreden. Is er sprake van een complicatie, dan wordt u voor kortere of langere tijd naar de uitslaapkamer gebracht, waar deskundig personeel u verzorgt.

Direct naar