Ga direct naar inhoud

Zelf online een afspraak maken

Als u een verwijzing heeft gekregen van uw huisarts, kunt u uw afspraak misschien wel zelf online plannen. U heeft van uw huisarts een brief ontvangen (geprint of per e-mail), waarop staat aangegeven of u de verwijzing van uw huisarts zelf online kunt maken. Als uw e-mailadres bekend is bij het SKB, ontvangt u van het SKB een e-mail als de verwijzing voor u klaar staat in Mijn SKB. U kunt dan met uw persoonlijke DigiD inloggen bij Mijn SKB en daar de afspraak zelf plannen.

Sommige afspraken kunt u nog niet zelf online maken. Bijvoorbeeld als er voorafgaand aan uw afspraak een foto nodig is of als u een afspraak moet maken met een specifieke arts. In dat geval kunt u, zoals altijd, telefonisch contact opnemen met de polikliniek voor het maken van een afspraak. Dat kan ook als u om andere redenen de afspraak niet online kunt of wilt maken. Ook herhaal- en spoedafspraken kunnen nog niet zelf online gepland worden.

 

Voor welke specialismen is online plannen mogelijk?

Bij ongeveer 25% van alle normale verwijzingen voor de poliklinieken Chirurgie, Dermatologie, Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Longgeneeskunde, Neurologie, Oogheelkunde, Orthopedie, Reumatologie en Urologie is online zelf uw afspraak maken mogelijk. We blijven werken aan de ontwikkeling van het maken van een afspraak via Mijn SKB.

 

Mijn afspraak plannen in Mijn SKB

De verwijzing van uw huisarts waarvoor u zelf de afspraak online kunt plannen, staat klaar in Mijn SKB bij ‘Afspraken’ onder het kopje ‘Zelf uw afspraak plannen’. Wilt u meer informatie over zelf online een afspraak plannen, dan vindt u hieronder een duidelijke handleiding. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe u in Mijn SKB een afspraak kunt maken. 

 

  

Direct naar