Ga direct naar inhoud

Samen voor slimmere zorg in de Oost-Achterhoek

Gepubliceerd op: 08 juli 2021

Niet alleen nu maar ook in de toekomst willen wij er zijn met de beste zorg voor mensen in de Oost-Achterhoek. Om ook over drie, vijf of tien jaar nog steeds de beste zorg te bieden, spelen we in op belangrijke ontwikkelingen in de zorg in onze regio. We noemen hier de belangrijkste.

  • Het aantal ouderen neemt al jaren toe en daardoor stijgt ook het aantal mensen met meerdere chronische aandoeningen. Dat betekent dat meer mensen meer zorg nodig hebben. Hiervoor krijgen we geen extra collega’s en geen extra geld.
  • Er is steeds meer aandacht voor zelfredzaamheid en eigen regie. Bijvoorbeeld door samen te beslissen over de behandeling en de kwaliteit van leven. Behandeling gaat niet alleen over genezen, maar is steeds vaker ook gericht op een waardevol leven met een aandoening of beperking.
  • Preventie speelt een grotere rol, met een belangrijke plek voor positieve gezondheid. We willen meer naast en samen met de patiënt, zijn naasten en andere professionals werken.
  • Tot slot zijn digitale mogelijkheden niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook in de zorg ontwikkelt digitalisering zich in hoog tempo. Er is zoveel meer mogelijk en steeds meer patiënten verwachten dit ook. Met digitale toepassingen brengen we zorg dichter bij patiënten en sluiten we nog meer aan bij hun persoonlijke wensen. Daarnaast dragen we zo bij aan de juiste zorg op de juiste plek. 


Op de pagina's hieronder leest u meer over onze visie op zorg en de stappen die we de komende tijd gaan zetten.

Direct naar