Ga direct naar inhoud

Revalideren bij kanker

Kanker kan een grote invloed hebben op uw lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren. Ondersteunende disciplines kunnen u helpen om een nieuwe balans en levenskwaliteit te vinden. Als u hier behoefte aan heeft, dan kunt u dit bespreken met uw arts of casemanager. U kunt bijvoorbeeld denken aan een verwijzing voor:

  • Ergotherapie: zoekt met u naar een goede balans tussen belasting en belastbaarheid. Balans wordt gecreëerd door uw activiteiten gedurende de dag in beeld te brengen en ze goed te verdelen met voldoende afwisseling.
  • Fysiotherapie: streeft samen met u naar om de lichamelijke activiteiten die u deed voor u ziek werd zoveel mogelijk te behouden of op te bouwen. Uw lichamelijke conditie is belangrijk in het ziekte- en herstelproces.
  • Geestelijke zorg: zoekt met u hoe u betekenis kunt geven aan de situatie waarin u zich bevindt en biedt een luisterend oor.
  • Medisch maatschappelijk werk zoekt met u naar de draagkracht (wat kunt u aan), de draaglast (wat ligt er op “uw bord”) en het draagvlak (eventuele hulp vanuit het sociale netwerk).
  • Medische psychologie besteed aandacht aan het leren omgaan met de gevolgen van uw ziekte op psychisch (bijvoorbeeld angst en  stemmingsproblematiek), medisch (angst voor terugval) en sociaal vlak (het weer oppakken van het dagelijks leven).
Direct naar