Ga direct naar inhoud

Pijn bij ouderen

Onder ouderen bestaat er een groep mensen met verhoogde kwetsbaarheid. Deze kwetsbare ouderen zijn van overwegend hoge tot zeer hoge leeftijd en hebben vaak (verschillende) chronische aandoeningen met lichamelijke, psychische, communicatieve en/of sociale beperkingen. Hierdoor kunnen zij tijdelijk of blijvend niet zelfstandig functioneren. (Chronische) pijn is een zeer veel voorkomend probleem bij kwetsbare ouderen die thuis wonen of verblijven in zorginstellingen en verdienen zodoende aandacht, zeker de groep met een (ver)gevorderde communicatieve stoornis.

Indien de pijn niet onder controle te krijgen is door de behandelend specialist of (verpleeg)huisarts, kan deze de pijnservice oproepen ter ondersteuning. Na een pijnanamnese zullen we onze bevindingen overdragen aan de arts en het behandelplan starten met als doel u een zo optimaal mogelijke pijnvermindering te kunnen verlenen.

De pijnservice van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix speelt op deze behoefte in door (bij)scholing te volgen over pijn bij ouderen om op deze wijze adequaat om te kunnen gaan met deze hulpvraag.

Direct naar