Ga direct naar inhoud

Nazorg en thuiszorg

Het transferbureau ondersteunt de patiënt en diens familie bij het regelen van alle vormen van zorg, die nodig zijn om ontslag uit het ziekenhuis verantwoord mogelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld gaan om thuiszorg, (tijdelijk) verblijf in een woonzorgcentrum, verpleeghuis of hospice. Ook ondersteunt het transferbureau bij het regelen van hulpmiddelen en apparatuur die thuis nodig zijn.

Door de veranderingen in de wetgeving heeft de transferverpleegkundige een adviserende rol gekregen t.a.v. thuiszorg en gaat de wijkverpleegkundige samen met de cliënt de uiteindelijke indicatie voor de zorg thuis indiceren. De transferverpleegkundige regelt wel de aanvragen voor verblijf in een woonzorgcentrum of verpleeghuis, maar de specialist ouderen geneeskunde en het CIZ (Centrum Indicatiesteling Zorg) beslissen uiteindelijk over de af te geven indicatie. De huishoudelijke hulp, dagopvang en aanpassingen in huis vallen onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hiervoor moet men naar de gemeente. Voor de kosten voor het verblijf in een AWBZ instelling, zoals een woonzorgcentrum of verpleeghuis en kosten voor hulp vanuit de WMO betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze wordt berekend door een onafhankelijke instantie, het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Bereikbaarheid

Het nazorg- en transferbureau is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (m.u.v. de algemene feestdagen) van 09.00 tot 16.00 uur.


Transferverpleegkundigen

De transferverpleegkundigen zijn Wilfried Spijkers, Sanne ten Elshof en Martine Piek. Wilt u meer lezen over het werk van onze transferverpleegkundigen? Ga dan naar een kijkje in de keuken: transferverpleegkundige.

Thuiszorgorganisaties in de regio Oost Achterhoek

Thuiszorgorganisaties waarmee wij nauw samenwerken:


Daarnaast zijn er particuliere organisaties die zorg aanbieden. De transferverpleegkundige kan u hierover nader informeren.

Op www.kiesbeter.nl vindt u objectieve informatie over de verschillende thuiszorgorganisaties.

 

Direct naar