Ga direct naar inhoud

Meer afspraakmogelijkheden voor zwangeren

4 juli 2022

Gepubliceerd op: 04 juli 2022

Zwangere vrouwen die onder begeleiding staan van een gynaecoloog kunnen sinds april voor afspraken terecht bij de buitenpolikliniek in Eibergen. Ook nieuw is dat zwangeren op dinsdagavond terechtkunnen in het SKB voor een afspraak met de physician assistant klinisch verloskundige (PA klinisch verloskundige) in plaats van de gynaecoloog. Het gaat om een proef die een jaar duurt. 

Inspelen op de wens van zwangeren

Om de kwaliteit van onze zorg te blijven verbeteren, houden we regelmatig patiënttevredenheidsonderzoeken. Met de proef van de avondspreekuren en het spreekuur in Eibergen spelen we in op een duidelijke wens van zwangeren. Daarmee zetten we gelijk een mooie stap naar meer zorg op maat met een persoonsgerichte benadering, dichter bij huis. De uitbreiding van de spreekuren is onder andere mogelijk door een nieuwe functie binnen de afdeling Gynaecologie en Verloskunde in het SKB: de PA klinisch verloskundige. Die mag een aantal taken van de gynaecoloog zelfstandig op zich nemen en kan hierdoor ook een deel van de zwangere vrouwen zien op spreekuur. Zo wordt óók de wachttijd bij gynaecologen korter.

Ervaring van zwangeren

Esther en Hilde, allebei zwanger, vertellen hun ervaring over deze vernieuwing. Esther vertelt: “De afspraak kon ’s avonds en zelfs om 21.00 uur nog! Dat kwam ideaal uit!” Lees hier het hele verhaal.

Direct naar