Ga direct naar inhoud

Goed nieuws voor inwoners Achterhoek: Contracten met alle zorgverzekeraars voor 2023 zijn rond

28 december

Gepubliceerd op: 28 december 2022

Zoals elk jaar, hebben wij met alle zorgverzekeraars onderhandeld om tot een goed contract te komen. En met resultaat: deze week zijn we met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de contracten voor 2023. Goed nieuws dus voor inwoners van de Achterhoek. 

Voor 2023 hebben we met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit zijn Menzis, VGZ, Zilveren Kruis, CZ, DSW, ASR, ONVZ, ENO, Zorg en Zekerheid en Caresq. In tegenstelling tot sommige andere ziekenhuizen, hebben we ook een contract met Zilveren Kruis voor de budgetpolis. De zorgkosten van patiënten die bij deze zorgverzekeraars zijn aangesloten, worden vergoed in ons ziekenhuis. Behandelingen uit de basiszorgverzekering worden helemaal vergoed, behalve het eigen risico. 

Goede ziekenhuiszorg dichtbij

“Het is elk jaar een puzzel, maar ik ben blij dat we kunnen melden dat we samen met de zorgverzekeraars tot afspraken zijn gekomen voor 2023. Dit is goed nieuws voor de inwoners van de Achterhoek, want zij hebben nu duidelijkheid over de vergoeding van onze zorg door de zorgverzekeraar. Heel fijn dat we patiënten dit kunnen bieden. Dankzij de gezamenlijke afspraken blijft goede ziekenhuiszorg dichtbij, beschikbaar in onze regio”, aldus bestuurder Inge de Wit.

Kijk voor meer informatie op onze pagina 'Zorgverzekering en contracten met zorgverzekeraars'.

Direct naar