Ga direct naar inhoud

Bloedprikken en monsterafgifte

Route 4.4
Telefoonnummer Laboratorium: 0543 - 54 48 82
Telefoonnummer Trombosedienst: 0543 - 54 41 11

U kunt in ons ziekenhuis vanaf 7.30 uur terecht voor bloedafname. Komt u voor de eerste keer bij de trombosedienst in het SKB? Dan kunt u het beste aan het eind van de priktijd komen. Wij hebben dan meer tijd voor u.

Openingstijden prikposten

Het SKB heeft verschillende prikposten voor mensen die bloed moeten laten prikken. De openingstijden van de prikposten vindt u in de pdf onderaan deze pagina. Let op: in verband met het coronavirus zijn sommige prikposten gesloten.

NIPT bloedafname

In week 40 is bloedafname voor de NIPT-test alleen mogelijk op:

  • Maandag 3 oktober van 7.30 uur tot 17.00 uur
  • Dinsdag 4 oktober van 7.30 uur tot 17.00 uur
  • Woensdag 5 oktober van 7.30 uur tot 16.00 uur

Trombosedienst

De trombosedienst verzorgt het gehele traject van bloedafname tot doseringsadvies. Meer informatie vindt u op de pagina van de trombosedienst.

Bloedprikken en coronavirus

Wilt u komen bloedprikken, bijvoorbeeld voor uw (half)jaarlijkse controle? Als u verkouden bent of andere griepklachten heeft, vragen we u eerst te overleggen met de poli Bloedafname of u mag komen bloedprikken. Zij verwijzen u eventueel door naar uw arts. Bij koorts mag u niet komen bloedprikken. Als u komt bloedprikken is het belangrijk dat u de instructies van de medewerkers opvolgt. Bekijk de pagina met coronamaatregelen voor de actuele informatie in ons ziekenhuis.

Direct naar