A A A

Bloedprikken en monsterafgifte

Route 4.4
Telefoonnummer Laboratorium: 0543 - 54 48 82
Telefoonnummer Trombosedienst: 0543 - 54 41 11

U kunt in ons ziekenhuis vanaf 7.30 uur terecht voor bloedafname. Na 10.00 uur hoeft u minder lang te wachten. Komt u voor de eerste keer bij de Trombosedienst in het SKB? Dan kunt u het beste aan het eind van de priktijd komen. Wij hebben dan meer tijd voor u.

Openingstijden prikposten

In de omliggende plaatsen heeft het SKB verschillende prikposten voor mensen die bloed moeten laten prikken. Vanwege het coronavirus zijn de prikposten die gevestigd zijn in de woonzorgcentra gesloten sinds dinsdag 17 maart. De sluiting duurt tot nader order. Download de pdf voor meer informatie over de openingstijden van (tijdelijke) prikposten.

Prikposten gesloten tijdens feestdagen

Moet u binnenkort bloedprikken? Bijvoorbeeld omdat u zwanger bent en bloed wil laten prikken voor de NIPT-test? Houd er dan rekening mee dat dit in verband met de feestdagen op de volgende dagen niet mogelijk is:

  • Tweede Paasdag 5 april
  • Koningsdag 27 april
  • Bevrijdingsdag 5 mei
  • Hemelvaartsdag 13 mei
  • Tweede Pinksterdag 24 mei


Bloedafnames voor de NIPT-test op vrijdagen verandert niet en blijft dus niet mogelijk. De data/tijden waarop u wél bloed kunt laten prikken vindt u in het document onderaan deze pagina.

Bloedprikken en coronavirus

Wilt u komen bloedprikken, bijvoorbeeld voor uw (half)jaarlijkse controle? Als u verkouden bent of andere griepklachten heeft, vragen we u eerst te overleggen met de poli Bloedafname of u mag komen bloedprikken. Zij verwijzen u eventueel door naar uw arts. Bij koorts mag u niet komen bloedprikken. Als u komt bloedprikken is het belangrijk dat u de instructies van de medewerkers opvolgt. Verder wijzen we u op de maatregelen die gelden in heel Nederland en ook bij onze prikposten: houd 1,5 meter afstand. Is het niet nodig om de deur uit te gaan? Kom dan niet. Dit geldt ook voor het bloedprikken. Bekijk de pagina met coronamaatregelen voor de actuele informatie in ons ziekenhuis.

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over bloedprikken tijdens corona als u vragen over bloedprikken met betrekking tot het coronavirus heeft.

Direct naar
Goed, veilig & gastvrij