A A A

Bloedprikken en monsterafgifte

Route 4.4
Telefoonnummer Laboratorium: 0543 - 54 48 82
Telefoonnummer Trombosedienst: 0543 - 54 41 11

U kunt in ons ziekenhuis vanaf 7.30 uur terecht voor bloedafname. Na 10.00 uur hoeft u minder lang te wachten. Komt u voor de eerste keer bij de Trombosedienst in het SKB? Dan kunt u het beste aan het eind van de priktijd komen. Wij hebben dan meer tijd voor u.

Openingstijden prikposten tijdens vakantie

Tijdens de vakantieperiode (19 juli t/m 29 augustus) zijn de openingstijden van de prikposten van het SKB aangepast. Onderaan deze pagina vindt u het overzicht van de openingstijden tijdens deze periode. Vanwege het coronavirus vragen we u om liever niet naar een andere prikpost te gaan als de prikpost in uw eigen woonplaats gesloten is. Als het om spoedafname gaat kunnen u wel terecht bij een andere prikpost. U bent ook welkom bij de poli Bloedafname van het SKB (route 4.4). 

Reguliere openingstijden prikposten

In de omliggende plaatsen heeft het SKB verschillende prikposten voor mensen die bloed moeten laten prikken. Vanwege het coronavirus zijn de prikposten die gevestigd zijn in de woonzorgcentra gesloten sinds dinsdag 17 maart 2020. De sluiting duurt tot nader order. Download de pdf voor meer informatie over de openingstijden van (tijdelijke) prikposten. Let op: dit zijn de reguliere openingstijden. De openingstijden tijdens de zomervakantie vindt u onderaan deze pagina. 

Prikpost Borculo
Onze huidige prikpost in Borculo gaat binnenkort sluiten. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. 

Bloedprikken en coronavirus

Wilt u komen bloedprikken, bijvoorbeeld voor uw (half)jaarlijkse controle? Als u verkouden bent of andere griepklachten heeft, vragen we u eerst te overleggen met de poli Bloedafname of u mag komen bloedprikken. Zij verwijzen u eventueel door naar uw arts. Bij koorts mag u niet komen bloedprikken. Als u komt bloedprikken is het belangrijk dat u de instructies van de medewerkers opvolgt. Verder wijzen we u op de maatregelen die gelden in heel Nederland en ook bij onze prikposten: houd 1,5 meter afstand. Is het niet nodig om de deur uit te gaan? Kom dan niet. Dit geldt ook voor het bloedprikken. Bekijk de pagina met coronamaatregelen voor de actuele informatie in ons ziekenhuis.

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over bloedprikken tijdens corona als u vragen over bloedprikken met betrekking tot het coronavirus heeft.

Direct naar
Goed, veilig & gastvrij