Ga direct naar inhoud

BeterDichtbij

Makkelijk en veilig contact met uw arts

Gepubliceerd op: 21 september 2021

Heeft u een vraag aan uw arts of andere zorgverlener? Of is het goed dat u en uw zorgverlener elkaar zien, maar makkelijker om dat vanuit huis te doen? Met de gratis BeterDichtbij app heeft u eenvoudig en veilig contact met uw eigen arts of andere zorgverlener. Door afspraken te laten plaatsvinden via BeterDichtbij, hoeft u niet naar het ziekenhuis te komen. Dit bespaart u tijd, moeite en eventuele reiskosten. Bovendien kan een afspraak plaatsvinden via uw tablet of mobiele telefoon vanaf iedere locatie met een internetverbinding.

Vraag ernaar bij uw arts of zorgverlener

Uw arts of andere zorgverlener kan u persoonlijk uitnodigen om BeterDichtbij te gebruiken. Na de eenvoudige en eenmalige registratie kunt u via BeterDichtbij uw medische vraag stellen via beeldbellen. Vraag ernaar bij uw arts. 

Veilig en betrouwbaar

Als het gaat om uw gezondheid, dan is het natuurlijk heel belangrijk dat u uw vragen in een beveiligde omgeving kunt stellen. En dat u er zeker van bent dat wat u deelt, niet in verkeerde handen valt. Daar kunt u op rekenen bij BeterDichtbij. Lees verder.

Heeft u vragen?

Wilt u graag meer weten over BeterDichtbij bij SKB? Vraag ernaar bij uw arts, zorgverlener of de afdeling. 

Heeft u vragen over de BeterDichtbij app, bijvoorbeeld over hoe het werkt? Bekijk de website van BeterDichtbij voor veelgestelde vragen of neem contact op met de servicedesk van BeterDichtbij.

Lees ook het artikel waarin onze kinderarts Tessa van Balen vertelt over BeterDichtbij

Installatie van de BeterDichtbij app

Heeft uw arts, zorgverlener of de poli-assistent van het SKB u uitgenodigd voor BeterDichtbij? Dan activeert u eenmalig de BeterDichtbij app. Bekijk in de video rechts hoe u dit doet of lees hieronder stap voor stap hoe u de BeterDichtbij app installeert op uw telefoon of tablet. Houd het e-mailadres en mobiele nummer dat u eerder ook aan uw zorgverlener heeft doorgegeven bij de hand.

 • Download de BeterDichtbij app in de Google Play Store (Android) of de Apple App Store (iPhone/iPad).
 • Open de BeterDichtbij app. Lees de Gebruikersvoorwaarden en klik op ‘Akkoord’.
 • Vul de gegevens in waar om wordt gevraagd, zoals uw mobiele telefoonnummer. Dit hoeft u maar één keer te doen.
 • Nu ontvangt u een SMS met een code om veilig uw gegevens te bevestigen (sommige telefoons verwerken deze code automatisch, vul anders de code handmatig in).
 • Volg de stappen en instructies die nu volgen in de app. Gebruik hetzelfde e-mailadres zoals dat van u bekend is bij uw zorgverlener.
 • Aan het einde van de stappen stelt u een zelfgekozen 5-cijferige pincode in. Onthoud deze goed. U heeft deze pincode nodig wanneer u volgende keer de app gebruikt.
 • Klaar! U heeft de BeterDichtbij app nu veilig geactiveerd. U kunt vanaf nu makkelijk en veilig berichten sturen of beeldbellen met uw zorgverlener.


Tip
: Sta toe dat BeterDichtbij u berichten mag sturen en geef BeterDichtbij toegang tot uw camera en microfoon. Op deze manier krijgt u een berichtje als u antwoord krijgt van uw zorgverlener op een vraag en kunt u beeldbellen.

 

Instructie voor beeldbellen

Uw arts of andere zorgverlener plant met u een beeldbelafspraak in. De volgende punten zijn belangrijk om te doorlopen als voorbereiding op uw afspraak:

 • U heeft de BeterDichtbij app geactiveerd op uw mobiele telefoon of tablet.
 • U heeft de BeterDichtbij app toestemming gegeven voor het toesturen van meldingen (notificaties) en toegang tot uw microfoon en camera.
 • Uw telefoon staat aan, en niet op vliegtuigstand en ook niet op niet-storen.
 • Controleer of u een werkende internetverbinding heeft (bij voorkeur via wifi of anders via 4G).
 • Zorg voor een omgeving waarin u rustig kunt bellen.


Let op: u kunt niet beeldbellen met uw zorgverlener via de computer, maar alleen met een mobiele telefoon of tablet waar de BeterDichtbij app goed op is geactiveerd.

 

Meer informatie

Heeft u andere vragen over BeterDichtbij of heeft u hulp nodig bij het installeren van de app? Neem dan contact op met service@beterdichtbij.nl of 085 – 27 35 398. Meer informatie over BeterDichtbij vindt u hier.

Direct naar