A A A

Afspraak via beeldbellen

In ons ziekenhuis vinden afspraken steeds vaker via een videoverbinding, zodat patiënten niet naar het ziekenhuis hoeven te komen. In het ziekenhuis is de mogelijkheid tot beeldbellen versneld ingevoerd vanwege het coronavirus. Veel poliklinische afspraken in het ziekenhuis konden niet doorgaan. Een afspraak via beeldbellen is een succesvol alternatief gebleken. Een beeldafspraak bespaart u tijd en moeite. Het scheelt een rit naar het ziekenhuis en eventuele reiskosten en parkeerkosten blijven bespaard. Een afspraak kan vanaf iedere locatie waar een internetverbinding is, plaatsvinden. Bijkomend voordeel voor de ziekenhuizen is dat er minder mensen naar het ziekenhuis komen en wachtruimtes minder vol raken. Dit is belangrijk om tijdens de coronapandemie de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren.

Alleen voor herhaalafspraken zonder lichamelijk onderzoek

Beeldbellen wordt alleen gedaan bij herhaalafspraken waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is. Bij een eerste afspraak in het ziekenhuis is bijna altijd aanvullend onderzoek nodig. Daarom zijn deze afspraken meestal niet geschikt om via een beeldscherm te laten plaatsvinden. Naar verwachting kan ongeveer 30% van de herhaalafspraken worden vervangen door een beeldafspraak. Een beeldafspraak wordt, net als een gewone afspraak, vergoed vanuit de zorgverzekering.

Makkelijk in gebruik

Het beeldbellen verloopt via het beveiligde programma FaceTalk. Patiënten die voor het eerst gebruikmaken van FaceTalk, installeren eenmalig de gratis FaceTalk-app in de App Store (iOs) of Google Play Store (Android) op hun tablet of smartphone. Met een link die de patiënt per e-mail ontvangt komt hij automatisch in een digitale wachtkamer. Op het tijdstip van de afspraak maakt de zorgverlener verbinding en kunnen de zorgverlener en patiënt elkaar zien. Van tevoren krijgt de patiënt een duidelijke instructie. Artsen kunnen via FaceTalk ook uitslagen en afbeeldingen van CT-scans, MRI-scans en echo’s laten zien aan de patiënt. 

Bekijk de handleiding FaceTalk Patiëntinformatie Beeldconsult voor meer informatie over beeldbellen.

Direct naar
Goed, veilig & gastvrij