• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Trombosedienst

Telefoonnummer 0543 54 41 11

Trombosedoseerkalender, klik op: www.digitaallogboek.nl

In september van 2006 is de service van het laboratorium van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix uitgebreid met een trombosedienst. Tot oktober 2015 is hiertoe een samenwerking aangegaan met de trombosedienst van het Deventer Ziekenhuis. Vanaf oktober 2015 is de trombosedienst van het Streekziekenhuis gaan samenwerken met de dienst van Medlon welke de trombosezorg voor de regio Almelo-Hengelo-Enschede verzorgt. Deze samenwerking heeft er toe geleid dat de dienst van Winterswijk nu zelfstandig doseeradviezen afgeeft waarmee ze een volwaardige trombosedienst is geworden.

De medewerkers van de dienst zijn geschoold volgens de richtlijnen van de Federatie Nederlandse Trombosediensten (FNT) en worden ondersteund door een trombosedienstarts.

Kwaliteit
De trombosedienst is lid van de Federatie Nederlandse Trombosediensten(FNT) en is geaccrediteerd door de Raad van accreditatie. Dit betekent dat de trombosedienst werkt volgens strikte regels en procedures. Dit kwaliteitssysteem biedt zo zekerheid aan patiënten, maar ook aan het personeel.

Werkwijze
Medewerkers van het laboratorium nemen in de ochtend bloed af bij patiënten op de diverse prikposten in de regio en op het Laboratorium Afname in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Voor patiënten die niet in staat zijn om naar een prikpost toe te gaan (op indicatie van huisarts of specialist), komt de medewerker van de trombosedienst aan huis om bloed af te nemen.

Patiënten van de trombosedienst dienen voor 12.00 uur bloed te laten prikken.
Voor de juiste openingstijden per prikpost kijkt u hier.

Mocht er naast het stollingsonderzoek ook nog ander bloedonderzoek uitgevoerd moeten worden dan wordt daarvoor ook meteen bloed afgenomen. Meldt u dit vooraf even aan de medewerker van de trombosedienst en geef uw aanvraagformulieren af.

De bloedonderzoeken worden gedaan in het laboratorium van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, zo ook de stollingsonderzoeken (INR bepaling). Gespecialiseerde medewerkers (doseerfunctionarissen)  bepalen samen met de arts van de trombosedienst de dosering van de bloedverdunners. Eventuele wijzigingen worden op dezelfde dag als de bloedafname aan de patiënt doorgegeven. Als er op basis van de resultaten iets wijzigt in de dosering van uw medicijnen belt de trombosedienst u tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Als u niet gebeld wordt is het doseerschema voor u ongewijzigd. Het nieuwe schema ontvangt u de dag na de bloedafname (niet op feestdagen).

Contact
Als u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de trombosedienst in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Telefonische bereikbaarheid: 

  • op werkdagen van ma t/m vr 0543 - 54 41 11
  • zaterdag van 17:00 tot 18:00 uur: 088 – 463 35 17

 

E-mail:                                                

  •  trombosedienst@skbwinterswijk.nl

 

Fax nummer:                                     

  • 0543 – 54 41 08


.

Polikliniek
Verpleegafdeling
Aandoening & behandeling
Inhoud
Patiëntenfolders

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
11 sep 2017

Keurmerken voor SKB

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem hebben van de Hart & Vaatgroep wederom het spataderkeurmerk en het vaatkeurmerk ontvangen..


06 sep 2017

Heeft u moeite met lezen of schrijven? Vraag hulp!

Het is de week van de alfabetisering! Wist u dat in Nederland 2,5 miljoen mensen problemen hebben met lezen en schrijven? Uit onderzoek blijkt dat taal en gezondheid nauw met elkaar zijn verbonden. M..


Blog icon Blog
Patiënten kunnen binnen 4 weken terecht op de poli Oogheelkunde
21-09-2017

Patiënten kunnen binnen 4 weken terecht op de poli Oogheelkunde

Per 1 augustus is het aantal spreekuren op de polikliniek Oogheelkunde uitgebreid. “Patiënten kunnen nu binnen vier weken terecht op de poli”, aldus Bram van Kooij, een van de zes oogartsen van de...

SKB legt uit
11-08-2017

SKB legt uit

Donderdag 21 september organiseren we onder de naam 'SKB legt uit' een informatieavond over 'omgaan met hartfalen.' Hartfalen is een ernstige ziekte met veel gevolgen voor de patiënt en diens naasten. In...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap