• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Trombosedienst

Telefoonnummer 0543 54 41 11

Trombosedoseerkalender, klik op: www.digitaallogboek.nl

In september van 2006 is de service van het laboratorium van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix uitgebreid met een trombosedienst. Tot oktober 2015 is hiertoe een samenwerking aangegaan met de trombosedienst van het Deventer Ziekenhuis. Vanaf oktober 2015 is de trombosedienst van het Streekziekenhuis gaan samenwerken met de dienst van Medlon welke de trombosezorg voor de regio Almelo-Hengelo-Enschede verzorgt. Deze samenwerking heeft er toe geleid dat de dienst van Winterswijk nu zelfstandig doseeradviezen afgeeft waarmee ze een volwaardige trombosedienst is geworden.

De medewerkers van de dienst zijn geschoold volgens de richtlijnen van de Federatie Nederlandse Trombosediensten (FNT) en worden ondersteund door een trombosedienstarts.

Kwaliteit
De trombosedienst is lid van de Federatie Nederlandse Trombosediensten(FNT) en is geaccrediteerd door de Raad van accreditatie. Dit betekent dat de trombosedienst werkt volgens strikte regels en procedures. Dit kwaliteitssysteem biedt zo zekerheid aan patiënten, maar ook aan het personeel.

Werkwijze
Medewerkers van het laboratorium nemen in de ochtend bloed af bij patiënten op de diverse prikposten in de regio en op het Laboratorium Afname in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Voor patiënten die niet in staat zijn om naar een prikpost toe te gaan (op indicatie van huisarts of specialist), komt de medewerker van de trombosedienst aan huis om bloed af te nemen.

Patiënten van de trombosedienst dienen voor 12.00 uur bloed te laten prikken.
Voor de juiste openingstijden per prikpost kijkt u hier.

Mocht er naast het stollingsonderzoek ook nog ander bloedonderzoek uitgevoerd moeten worden dan wordt daarvoor ook meteen bloed afgenomen. Meldt u dit vooraf even aan de medewerker van de trombosedienst en geef uw aanvraagformulieren af.

De bloedonderzoeken worden gedaan in het laboratorium van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, zo ook de stollingsonderzoeken (INR bepaling). Gespecialiseerde medewerkers (doseerfunctionarissen)  bepalen samen met de arts van de trombosedienst de dosering van de bloedverdunners. Eventuele wijzigingen worden op dezelfde dag als de bloedafname aan de patiënt doorgegeven. Als er op basis van de resultaten iets wijzigt in de dosering van uw medicijnen belt de trombosedienst u tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Als u niet gebeld wordt is het doseerschema voor u ongewijzigd. Het nieuwe schema ontvangt u de dag na de bloedafname (niet op feestdagen).

Contact
Als u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de trombosedienst in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Telefonische bereikbaarheid: 

  • op werkdagen van ma t/m vr 0543 - 54 41 11
  • zaterdag van 17:00 tot 18:00 uur: 088 – 463 35 17

 

E-mail:                                                

  •  trombosedienst@skbwinterswijk.nl

 

Fax nummer:                                     

  • 0543 – 54 41 08


.

Polikliniek
Verpleegafdeling
Aandoening & behandeling
Inhoud
Patiëntenfolders

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
23 mei 2017

Exposities regionale kunstenaars in het SKB

Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. In mei en juni exposeren diverse kunstenaars hun werk in de gangen van het ziekenhuis. Centra..


23 mei 2017

Openingstijden poliklinieken en prikposten op 25 en 26 mei

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 26 mei zijn de poliklinieken van het SKB gesloten. Voor spoedzorg kunt u natuurlijk wel terecht. Ook de poliklinieken in Eibergen, Groenlo en Licht..


Blog icon Blog
SKB legt uit: Epilepsie, medicijnen en bijwerkingen
19-05-2017

SKB legt uit: Epilepsie, medicijnen en bijwerkingen

Donderdag 15 juni organiseren het SKB en de Epilepsievereniging Nederland een informatieavond over de behandeling van epilepsie met medicijnen en de bijwerkingen.SKB legt uitNaar schatting hebben ongeveer 120.000 mensen...

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap