• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Trombosedienst

Telefoonnummer 0543 54 41 11

Trombosedoseerkalender, klik op: www.digitaallogboek.nl

In september van 2006 is de service van het laboratorium van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix uitgebreid met een trombosedienst. Tot oktober 2015 is hiertoe een samenwerking aangegaan met de trombosedienst van het Deventer Ziekenhuis. Vanaf oktober 2015 is de trombosedienst van het Streekziekenhuis gaan samenwerken met de dienst van Medlon welke de trombosezorg voor de regio Almelo-Hengelo-Enschede verzorgt. Deze samenwerking heeft er toe geleid dat de dienst van Winterswijk nu zelfstandig doseeradviezen afgeeft waarmee ze een volwaardige trombosedienst is geworden.

De medewerkers van de dienst zijn geschoold volgens de richtlijnen van de Federatie Nederlandse Trombosediensten (FNT) en worden ondersteund door een trombosedienstarts.

Kwaliteit
De trombosedienst is lid van de Federatie Nederlandse Trombosediensten(FNT) en is geaccrediteerd door de Raad van accreditatie. Dit betekent dat de trombosedienst werkt volgens strikte regels en procedures. Dit kwaliteitssysteem biedt zo zekerheid aan patiënten, maar ook aan het personeel.

Werkwijze
Medewerkers van het laboratorium nemen in de ochtend bloed af bij patiënten op de diverse prikposten in de regio en op het Laboratorium Afname in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Voor patiënten die niet in staat zijn om naar een prikpost toe te gaan (op indicatie van huisarts of specialist), komt de medewerker van de trombosedienst aan huis om bloed af te nemen.

Patiënten van de trombosedienst dienen voor 12.00 uur bloed te laten prikken.
Voor de juiste openingstijden per prikpost kijkt u hier.

Mocht er naast het stollingsonderzoek ook nog ander bloedonderzoek uitgevoerd moeten worden dan wordt daarvoor ook meteen bloed afgenomen. Meldt u dit vooraf even aan de medewerker van de trombosedienst en geef uw aanvraagformulieren af.

De bloedonderzoeken worden gedaan in het laboratorium van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, zo ook de stollingsonderzoeken (INR bepaling). Gespecialiseerde medewerkers (doseerfunctionarissen)  bepalen samen met de arts van de trombosedienst de dosering van de bloedverdunners. Eventuele wijzigingen worden op dezelfde dag als de bloedafname aan de patiënt doorgegeven. Als er op basis van de resultaten iets wijzigt in de dosering van uw medicijnen belt de trombosedienst u tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Als u niet gebeld wordt is het doseerschema voor u ongewijzigd. Het nieuwe schema ontvangt u de dag na de bloedafname (niet op feestdagen).

Contact
Als u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de trombosedienst in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Telefonische bereikbaarheid: 

  • op werkdagen van ma t/m vr 0543 - 54 41 11
  • zaterdag van 17:00 tot 18:00 uur: 088 – 463 35 17

 

E-mail:                                                

  •  trombosedienst@skbwinterswijk.nl

 

Fax nummer:                                     

  • 0543 – 54 41 08


.

Polikliniek
Verpleegafdeling
Aandoening & behandeling
Inhoud
Patiëntenfolders

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
07 nov 2017

Regionale functie voor opvang anorexiapatiënten

Sinds oktober 2017 vervult de kinderafdeling van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, onderdeel van Santiz ziekenhuizen, een regionale functie bij de eerste opvang en begeleiding van jong..


03 nov 2017

SKB stapt succesvol over op nieuwe versie EPD

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), onderdeel van Santiz, is sinds 3 november 2017 succesvol overgestapt op HiX, een geheel vernieuwde versie van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)..


Blog icon Blog
Het nieuwe patiëntenmagazine is uit!
03-11-2017

Het nieuwe patiëntenmagazine is uit!

De vierde editie van het magazine, ‘Welkom in ons ziekenhuis’, ligt sinds donderdag 2 november op de verpleegafdelingen en in de wachtkamers van de poliklinieken. In deze editie leest u o.a. over de afdeling...

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB
19-10-2017

Even voorstellen: de LOL-stagiaires in het SKB

Stipt om 09.00 uur donderdagochtend staan Damla, Ömer, Lopke en Ibrahim klaar om de handen uit de mouwen te steken. Samen met hun begeleidster Caroline zorgen zij ervoor dat de openbare ruimtes van het SKB er...

Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
ontwikkeling en realisatie: HPU internet services