Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Behandelteam prostaatkanker

Voor de zorg voor patiënten met prostaatkanker heeft het SKB een team van artsen en verpleegkundigen. Dit team is volledig gespecialiseerd in onderzoek, behandeling en zorg voor mannen met een afwijking aan de prostaat. Als patiënt heeft u van doen met verschillende leden van dit team.

Urologen
De uroloog is eindverantwoordelijke voor onderzoek en behandeling.


Urologie-continentieverpleegkundige
De urologie-continentie verpleegkundige is gespecialiseerd in zorg en begeleiding van mannen met prostaatkanker. Tijdens de periode van onderzoek en behandeling is zij uw steun en toeverlaat. De urologieverpleegkundige kent uw specifieke situatie. Zij heeft hierover intensief contact met uw behandelend arts. Bij vragen of problemen kunt u altijd een beroep op haar doen. Hiervoor is het verpleegkundig spreekuur georganiseerd. U kunt hier terecht voor zowel een telefonisch als een persoonlijk gesprek.


Overige teamleden
Naast de hierboven genoemde mensen, kunt u tijdens de onderzoeks- en behandelperiode ook te maken krijgen met de radioloog, de radiotherapeut, de patholoog en de oncoloog-hematoloog. Bovendien kunt u, als u bent opgenomen, een beroep doen op een maatschappelijk werker of een psycholoog.

Contact
Heeft u vragen? Heeft u behoefte aan een gesprek? Wilt u een afspraak maken voor ons spreekuur? Laat het ons weten. De urologie- continentieverpleegkundige is van maandag t/m donderdag te bereiken op telefoonnummer 0543 54 45 59.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services