• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Bloedprikken

Komt u binnenkort op bezoek in het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck.

Mag ik als patiënt komen om bloed te laten prikken?
Bent u verkouden of heeft u andere klachten? Overleg met de poli Bloedafname of u mag komen bloedprikken. Zij verwijzen u eventueel door naar uw arts of de GGD. Bij koorts mag u niet komen bloedprikken. Als u komt bloedprikken is het belangrijk dat u de instructies van de medewerkers opvolgt. Verder wijzen we u op de maatregelen die gelden in heel Nederland en ook bij onze prikposten: houd 1,5 meter afstand.

Ik moet bloed laten prikken voor mijn (half)jaarlijkse controle. Mag dat?
Bent u verkouden of heeft u andere klachten? Overleg met de poli Bloedafname of u mag komen bloedprikken. Zij verwijzen u eventueel door naar uw arts of de GGD. Bij koorts mag u niet komen bloedprikken. Als u komt bloedprikken is het belangrijk dat u de instructies van de medewerkers opvolgt. Verder wijzen we u op de maatregelen die gelden in heel Nederland en ook bij onze prikposten: houd 1,5 meter afstand. 

Ik moet bloed laten prikken en ben verkouden maar heb geen koorts. Wat moet ik doen?
Als u verkouden bent, vragen we u eerst te overleggen met de poli Bloedafname of u mag komen bloedprikken. Zij verwijzen u eventueel door naar uw arts of de GGD.

Ik moet bloed laten prikken en ben verkouden en heb koorts. Wat moet ik doen?
Neem contact op met uw huisarts of specialist om te overleggen. Kom niet naar het ziekenhuis of één van de prikposten! U kunt zich gratis laten testen op corona bij de GGD.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis en moet voorafgaand aan deze afspraak bloed laten prikken. Mag ik gaan bloed laten prikken als ik verkouden ben?
Als u verkouden bent, vragen we u eerst te overleggen met de poli Bloedafname of u mag komen bloedprikken. Zij verwijzen u eventueel door naar uw arts of de GGD. 

Ik moet bloed laten prikken, ik heb geen klachten maar behoor tot de kwetsbare groep. Kan ik naar de prikpost komen?
Ga liever niet naar de prikpost als u tot de kwetsbare groep behoort. Ook als u geen klachten heeft, geldt dit advies. Neem contact op met uw behandelaar of bloedprikken nu noodzakelijk is.

Ik heb een afspraak om thuis bloed te laten prikken via de trombosedienst. Kan deze doorgaan?
Bent u verkouden of hebt u andere klachten? Neem dan contact op met de trombosedienst voor overleg. U wordt één werkdag voor het thuisprikken gebeld door een medewerker van het SKB om te vragen naar eventuele klachten.

Ik moet bloed laten prikken. Welke bloedafname-locaties zijn nog geopend?
Vanwege het coronavirus zijn de prikposten die gevestigd zijn in de woonzorgcentra gesloten sinds dinsdag 17 maart. De sluiting duurt tot nader order. Op de pagina over Bloedprikken vindt u een overzicht van de (tijdelijk vervangende) prikposten die momenteel geopend zijn en welke gesloten zijn. 

 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services