Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Bloedprikken

Mag ik als patiënt gaan bloedprikken?
Als u niet verkouden bent of andere klachten heeft, mag u gewoon komen bloedprikken. We wijzen u op de maatregelen die gelden in heel Nederland en ook bij onze prikposten: houd 1,5 meter afstand en is het niet nodig om de deur uit te gaan, kom dan niet. Dit geldt ook voor het bloedprikken: heeft het geen haast en kan het bloedprikken wachten? Dan adviseren wij u om te komen bloedprikken op een later moment, wanneer de maatregelen vanuit de overheid niet meer van kracht zijn.

Ik moet komen bloedprikken voor mijn (half)jaarlijkse controle. Mag dat?
Als u niet verkouden bent of andere klachten heeft, mag u komen bloedprikken. We wijzen u op de maatregelen die gelden in heel Nederland en ook bij onze prikposten: houd 1,5 meter afstand en is het niet nodig om de deur uit te gaan, kom dan niet. Dit geldt ook voor het bloedprikken: heeft het geen haast en kan het bloedprikken wachten? Dan adviseren wij u om te komen bloedprikken op een later moment, wanneer de maatregelen vanuit de overheid niet meer van kracht zijn.

Ik moet bloedprikken en ben verkouden maar heb geen koorts. Wat moet ik doen?
Kom alleen bloed prikken als het medisch noodzakelijk is. Overleg met uw huisarts of specialist of bloedprikken nodig is. Is dit het geval? Geef dan bij de prikpost direct aan dat u verkouden bent maar geen koorts heeft. De medewerker bij de prikpost zal dan maatregelen nemen.

Ik moet bloedprikken en ben verkouden en heb koorts. Wat moet ik doen?
Neem contact op met uw huisarts of specialist om te overleggen. Kom niet naar het ziekenhuis of één van de prikposten!

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis en moet voorafgaand aan deze afspraak bloedprikken. Mag ik gaan bloedprikken als ik verkouden ben?
Als u verkouden bent, mag u niet komen. Neem contact op met uw behandelaar via de polikliniek om uw afspraak te verzetten.

Ik moet bloedprikken, ik heb geen klachten maar behoor tot de kwetsbare groep. Kan ik naar de prikpost komen?
Ga liever niet naar de prikpost als u tot de kwetsbare groep behoort. Ook als u geen klachten heeft, geldt dit advies. Neem contact op met uw behandelaar of bloedprikken nu noodzakelijk is.

Ik heb een afspraak voor thuis bloedprikken via de trombosedienst. Kan deze doorgaan?
Bent u verkouden of hebt u andere klachten? Neem dan contact op met de trombosedienst voor overleg. Bent u niet verkouden? Dan kan deze afspraak doorgaan.

Ik moet bloedprikken. Welke bloedafname-locaties zijn nog geopend?
Vanwege het coronavirus zijn de prikposten die gevestigd zijn in de woonzorgcentra gesloten sinds dinsdag 17 maart. De sluiting duurt tot nader order. Op de pagina over Bloedprikken vindt u een overzicht van de prikposten die momenteel geopend zijn en welke gesloten zijn. 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services