Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Bekkenbodemspreekuur

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Route 1.2
Telefoonnummer 0543 - 54 46 30

E-mail: continentiezorg@skbwinterswijk.nl

Afspraak maken

Het incontinentiespreekuur, ook wel bekkenbodemspreekuur genoemd, vindt plaats op de poli Urologie (route 1.2), telefoonnummer 0543 - 54 45 59.

Wat is het bekkenbodemspreekuur?
Wanneer u last heeft van ongewenst urineverlies, of eventueel andere plasklachten, kunt u door de huisarts of specialist worden verwezen naar het bekkenbodemspreekuur. Dit spreekuur is een samenwerking van een gynaecoloog, een uroloog, continetieverpleegkundigen en  bekkenfysiotherapeuten. Deze samenstelling is uniek in de regio, op deze manier kan het team nog beter en sneller patiënten diagnosticeren en behandelen.

Continentieverpleegkundigen
De continentieverpleegkundigen van het SKB zijn Nancy Berentsen (BIG 39040162930) en Annet Hesselink (BIG 79032765430). De continentieverpleegkundigen hebben zich gespecialiseerd in het geven van voorlichting en instructie bij continentiestoornissen.

Bekkenfysiotherapeuten
In het SKB werken twee geregistreerd bekkenfysiotherapeuten*, dit zijn Annie Visser (BIG 59036648304) en Marieke Hilhorst (BIG 29041660304). Zij hebben een aanvullende studie gevolgd en zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in het buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Per 1 mei werken Annie Visser en Marieke Hilhorst niet meer onder de vlag van het ziekenhuis.
Zij hebben zich als zelfstandig geregistreerd bekkenfysiotherapeuten aangesloten bij Manueel- en fysiotherapiepraktijk Vers Gras. Deze praktijk is
gevestigd op de poli Reumatologie (route 1.5) van het SKB.

*Geregistreerd bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Alleen geregistreerd bekkenfysiotherapeuten zijn bevoegd om ook inwendig te onderzoeken en /of te behandelen. Zo kunnen veel complexe klachten behandeld worden, zonder operatie.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services