Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • Print
  • contact
  • Zorgverlenerslogin

Bekkenbodemspreekuur

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Poli 11

Telefoonnummer 0543 54 46 30

e-mail: continentiezorg@skbwinterswijk.nl

 

Afspraak maken
Het incontinentiespreekuur, ook wel bekkenbodemspreekuur genoemd, vindt plaats op de poli Urologie (polikliniek 11), telefoonnummer 0543 54 45 59.

Wat is het bekkenbodemspreekuur?
Wanneer u last heeft van ongewenst urineverlies, of eventueel andere plasklachten, kunt u door de huisarts of specialist worden verwezen naar het bekkenbodemspreekuur. Dit spreekuur is een samenwerking van een gynaecoloog, een uroloog, continetieverpleegkundigen en  bekkenfysiotherapeuten. Deze samenstelling is uniek in de regio, op deze manier kan het team nog beter en sneller patiënten diagnosticeren en behandelen.

Continentieverpleegkundigen
De continentieverpleegkundigen van het SKB zijn Nancy Berentsen en Annet Hesselink. De continentieverpleegkundigen hebben zich gespecialiseerd in het geven van voorlichting en instructie bij continentiestoornissen. 

Bekkenfysiotherapeuten
In het SKB werken twee geregistreerd bekkenfysiotherapeuten*, dit zijn Annie Visser en Marieke Hilhorst. Zij hebben een aanvullende studie gevolgd en zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in het buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Per 1 mei werken Annie Visser en Marieke Hilhorst niet meer onder de vlag van het ziekenhuis.
Zij hebben zich als zelfstandig geregistreerd bekkenfysiotherapeuten aangesloten bij Manueel- en fysiotherapiepraktijk Vers Gras. Deze praktijk is
gevestigd op poli 10 van het SKB.

 

*Geregistreerd bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen, vrouwen en kinderen. Alleen geregistreerd bekkenfysiotherapeuten zijn bevoegd om ook inwendig te onderzoeken en /of te behandelen. Zo kunnen veel complexe klachten behandeld worden, zonder operatie.  

 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services