Ga direct naar inhoud

"Zij zijn mijn gouden duo"

Melonda vertelt over het waardevolle contact met Ilse en Renata

Gepubliceerd op: 29 december 2022

Zorg is mensenwerk en als het nodig is doen we een stap extra. Dat vinden we vanzelfsprekend. Toch is het vaak juist die extra stap die het contact voor patiënten zo bijzonder maakt. In deze rubriek vertellen patiënten over wat dit voor hen betekent. Dit keer vertelt Melonda Grievink uit Aalten over neuroloog Ilse Arts en verpleegkundig specialist Renata Gierkink.

Snelle diagnose

Melonda heeft Multiple Sclerose (MS) en is hiervoor onder behandeling in het SKB. Ruim 10 jaar geleden, zes maanden na haar bevalling, kreeg ze ineens een doof gevoel in haar been. Dankzij de voortvarende aanpak van neuroloog Ilse Arts, kon de diagnose MS drie weken later al worden gesteld. Een diagnose met een grote impact. “Het was een enorme schok en ik was vooral heel bang om al jong in een rolstoel terecht te komen”, vertelt Melonda.

Goede begeleiding

Er volgde een lange en onzekere periode met veel klachten. “We moesten uitzoeken welke behandeling voor mij de juiste was. Renata en dr. Arts hebben mij daar goed bij begeleid. De keuze voor een behandeling maken we ook altijd samen, waarbij ze goed kijken naar wat past in mijn leven. Ze hebben mij bijvoorbeeld goed ondersteund rondom mijn tweede zwangerschap, toen ik wat betreft MS in een onrustige tijd zat. Dat was voor ons gezin heel belangrijk.”

"De insteek is altijd ‘we doen dit samen’, ik sta er niet alleen voor"

Onzekerheid wegnemen

Het waardevolle contact blijkt ook uit het moment waarop Melonda moest wachten op de uitslag van een scan. “Ik was erg gespannen, want al mijn eerdere uitslagen waren slecht. Dr. Arts en Renata wisten dit en wilden mijn onzekerheid zo snel mogelijk wegnemen. Een dag na de scan belde Renata al op en vroeg of ik naar de poli kon komen. Ik werkte toen zelf als psychiatrisch verpleegkundige bij GGNet in het SKB. Renata stond mij op te wachten met een brede glimlach op haar gezicht. Alle spanning viel direct van mij af, eindelijk een goede uitslag! Die snelle uitslag was echt een uitzondering en ontzettend waardevol.”

Het contact voelt vertrouwd

Sinds zeven jaar komt Melonda iedere vier weken in het SKB voor een infuusbehandeling. “Ik heb dan eerst een afspraak bij Renata. We zien elkaar dus vaak. Het contact voelt heel vertrouwd en er is ruimte voor een lach en een traan. Dat geldt ook voor dr. Arts. Mijn klachten zijn voor mijn gevoel niet altijd zichtbaar en daardoor voor mijn omgeving soms moeilijk te begrijpen. Dr. Arts en Renata weten waar ik het over heb. Ze staan altijd voor mij klaar, luisteren met aandacht en beantwoorden mijn vragen. MS wens je niemand toe, maar als je het hebt, dan wens je behandeling en begeleiding van dr. Arts en Renata. Bij hen voel ik me geen patiënt, maar een mens. Zij zijn gewoon mijn gouden duo.”  

“MS wens je niemand toe, maar als je het hebt, dan wens je behandeling en begeleiding van dr. Arts en Renata”

Ilse en Renata: 

“Wat leuk dat we zo’n compliment krijgen! Het is voor ons ook erg bijzonder dat we MS-patiënten zoals Melonda zo lang begeleiden. Samen hebben we al meerdere belangrijke gebeurtenissen meegemaakt die de begeleiding extra uniek maken. Het is daarom heel bijzonder dat zij ons dit mooie compliment geeft. We vinden het erg fijn om op deze manier te horen dat ons teamwork gewaardeerd wordt.”

Direct naar