Ga direct naar inhoud

Zelfstandig SKB per 1 januari 2021 is een feit

14 december 2020

Gepubliceerd op: 14 december 2020

Per 1 januari 2021 gaan Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) en het Slingeland Ziekenhuis beiden zelfstandig verder. Dit besluit is vandaag formeel bekrachtigd met het zetten van de handtekeningen door de bestuurders van de ziekenhuizen. Daarmee is het besluit voor defusie per 1 januari 2021 en een zelfstandige toekomst van beide ziekenhuizen, en dus het SKB, een feit. Daarnaast zijn vier leden voor de nieuwe Raad van Toezicht voor het SKB benoemd per 1 januari 2021.

 

Belangrijke stap
Bestuurder Marja Weijers van het SKB over dit moment: “Dit is een heel belangrijke stap voor onze toekomst als zelfstandig SKB. We sluiten hiermee een zeer turbulent jaar af waarin de ontwikkelingen zowel bij onze medewerkers als bij veel partners om ons heen voor grote beroering zorgden. Het is goed om nu weer vooruit te kunnen kijken en vanuit eigen kracht en positiviteit gezamenlijk nieuwe plannen te maken.”
Op vrijdag 11 december heeft de zittende Raad van Toezicht ingestemd met het besluit voor defusie. Voorafgaand hieraan hebben de ondernemingsraden, de cliëntenraden (i.o.), de verpleegkundige raden en de besturen van de medische staven positief geadviseerd over het besluit voor defusie.

Nieuwe leden Raad van Toezicht SKB
Afgelopen vrijdag heeft de zittende Raad van Toezicht ook ingestemd met de benoeming van vier nieuwe leden van de Raad van Toezicht voor het SKB. De nieuwe Raad van Toezicht start per 1 januari 2021. Voor een voltallige Raad van Toezicht zijn vijf leden nodig. Hiervoor wordt aanvullend geworven.

Samen aan de slag
Als ziekenhuis vinden we het belangrijk om nu en in de toekomst de beste zorg te leveren aan Achterhoekers. We willen op een positieve manier bijdragen aan het leven en de gezondheid van inwoners van deze regio samen met de partners om ons heen. Daarom werken we aan een nieuw toekomstplan. Dit doen we uiteraard samen met onze medewerkers en zeker ook met onze partners en de nieuwe cliëntenraad die vanaf januari van start gaat.

 
 
Direct naar