Ga direct naar inhoud

Wij steunen de huisartsenzorg

29 juni 2022

Gepubliceerd op: 29 juni 2022

De huisartsen voeren actie deze week. Hiermee willen ze duidelijk maken dat de druk oploopt en het steeds moeilijker wordt om hun vak goed uit te oefenen. Vanuit heel Nederland doen huisartsen hier aan mee waaronder ook huisartsen uit onze regio, de Oost-Achterhoek.

Dit doen zij samen met huisartsencoöperaties uit de regio’s Apeldoorn en Zutphen die ook zijn aangesloten bij een gezamenlijke ondersteuningsorganisatie: Huisartsen Organisatie Oost-Gelderland (HOOG). In een gezamenlijke verklaring pleiten zij voor een consulttijd van vijftien in plaats van tien minuten, want dat zorgt voor ‘betere diagnoses, minder doorverwijzingen naar specialisten in de ziekenhuizen en een betere relatie tussen arts en patiënt’. Ook helpt het de werkdruk in de huisartsenartsenpraktijk te verlagen, geven de HOOG-artsen aan. Daarnaast vraagt de Landelijke Huisartsen Vereniging aandacht voor de lange wachtlijsten in ziekenhuizen en GGZ, grote druk op de avond-, nacht- en weekendzorg, huisvestingsproblemen en steeds meer administratieve eisen van overheden en zorgverzekeraars. 

Als SKB steunen wij deze acties van harte. Goede en toegankelijke huisartsenzorg is een heel  belangrijke basis voor de zorg in onze regio (in elke regio). Daarvoor is het van wezenlijk belang dat huisartsen ruimte krijgen hun werk goed te blijven doen, de druk op huisartsen vermindert en het vak van huisartsen aantrekkelijk blijft voor jonge, toekomstige huisartsen. Samen met HOOG en huisartsen in onze regio zijn wij in overleg om te kijken wat wij als SKB voor de huisartsen kunnen betekenen. 

U leest het bericht over de oproep van de Huisartsen Organisatie Oost Gelderland in Medisch Contact. Op huisartseninactie.nl kunt u alle initiatieven van de huisartsenactie volgen. 

Direct naar