Ga direct naar inhoud

Vernet Health Ranking Award voor het SKB

1 september 2022

Gepubliceerd op: 01 september 2022

Eerder dit jaar ontvingen we het Vernet Health Ranking Award voor het jaar 2021. Dit houdt in dat het SKB in de top 3 staat als het gaat om laag ziekteverzuim en inzetbaarheid in de categorie ziekenhuizen. Dit is te danken aan al onze collega’s en hier zijn we erg trots op!

Vernet vergelijkt verschillende zorginstanties op het gebied van ziekteverzuim en inzetbaarheid. Aan de hand van rapportcijfers stellen ze jaarlijks een top 3 samen. Deze rapportcijfers zijn gebaseerd op het verzuimpercentage, hoe vaak er ziekgemeld wordt, de ontwikkeling van het ziekteverzuim en de kosten. Het SKB komt dus uit in de top 3 van organisaties op dit gebied.

Vernet wilde graag met ons in gesprek om te horen wat het ‘geheim’ is van het SKB. Normaal gesproken spreekt Vernet alleen met de afdeling HR. Wij vinden dat onze score vooral te danken is aan alle collega’s, de saamhorigheid, de mentaliteit en er samen voor gaan ondanks de hoge werkdruk. Daarom vertelden Veronie Karnebeek (verpleegkundige), Irma Winkelhorst (Teammanager) en Cindy ten Donkelaar (HR manager) samen hoe zij daar tegen aan kijken. Zo vertelt Irma in het gesprek dat iedereen de beste zorg wil leveren voor de patiënt en dit zorgt voor een gezamenlijke drijfveer. “Medewerkers motiveren en stimuleren elkaar, zeker als het een rotdag is”. Veronie vertelt dat er binnen haar team een fijne sfeer is en dat collega’s oog voor elkaar hebben. Ook Cindy sluit zich hierbij aan. Zij laat weten dat collega’s naar elkaar en naar elkaars behoeftes luisteren.   

Vernet heeft naar aanleiding van dit gesprek een blog geschreven dat zeker de moeite waard is om te lezen.  

 

Direct naar