Ga direct naar inhoud

Veilig mailen via Zivver

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaat vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over onze patiënten. We willen persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie veilig communiceren. Binnenkort gebruiken wij daarom Zivver om vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld te versturen via e-mail. Hiermee zorgen wij ervoor dat alleen de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen. 

Een bericht openen via Zivver

Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvangt u gewoon per e-mail. Heeft u een e-mail van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix ontvangen via Zivver? Klik dan op ‘Open bericht’ om het bericht te openen. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van Zivver. Hier moet u een toegangscode invoeren om het bericht te lezen. In deze video’s ziet u hoe u zonder Zivver-account een bericht ontvangt en leest. 

Bericht openen met een sms-code
Om er zeker van te zijn dat alleen u het bericht kan lezen, is het bericht beveiligd met een SMS-code. Dankzij deze beveiliging weten we zeker dat alleen u het bericht kan lezen. Klik op ‘Open bericht’ en daarna op ‘Stuur mij de code’. Vul vervolgens de code in die u op uw mobiele telefoon ontvangt. Daarna kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een vooraf ontvangen toegangscode
In plaats van een SMS-code kan het bericht u via Zivver ontvangt, ook zijn beveiligd met een andere toegangscode. Deze toegangscode ontvangt u vooraf via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op ‘Klik voor bericht’ en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Reageren op een e-mail die via Zivver is verstuurd

U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik hiervoor op de knop ‘Beantwoorden’. In het antwoordveld kunt u direct uw reactie typen. Voeg eventueel een bijlage toe via de knop met de paperclip. Klik op de verzendknop om uw reactie te versturen. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie via e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. Patiënten kunnen wijzigingen aan ons doorgeven via Mijn SKB.

Bent u werkzaam bij een andere (zorg)organisatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon binnen het SKB om een wijziging door te geven. 

Meer informatie over Zivver    

Via Zivver kunt u veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. Zivver versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via Zivver, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat alleen de verzender en de ontvanger het bericht kunnen openen. Meer informatie over Zivver vindt u op www.zivver.com.

Contact

Heeft u vragen of kunt u een bericht via Zivver niet openen? Neem dan contact op met Zivver via support@zivver.com.

Direct naar