Ga direct naar inhoud

Vanaf vandaag werken wij met een nieuw elektronisch patiëntendossier

1 september 2023

Gepubliceerd op: 01 september 2023
Feestelijk moment tijdens livegang nieuw EPD

Na een lange voorbereiding en dankzij goede samenwerking en projectbegeleiding, werken we vanaf vandaag met een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD): HiX 6.3. Om 13.00 uur vanmiddag vierden we de feestelijke livegang! Het nieuwe EPD helpt ons om digitaal mee te veranderen en zorgt ervoor dat wij goed voorbereid zijn op de toekomst. Een goed werkend EPD is namelijk cruciaal voor goede zorg. 

Met ons nieuwe EPD kunnen we onze zorg nog beter rondom en vanuit het perspectief van onze patiënten organiseren. Zo wordt het voor patiënten makkelijker om hun eigen zorg te regelen of hun gegevens aan te passen en hier inzicht in te houden. Dankzij het nieuwe EPD kunnen we onze verschillende werkprocessen ook beter op elkaar afstemmen, vereenvoudigen en optimaliseren. Veel van de ziekenhuizen waar we mee samenwerken gebruiken hetzelfde EPD en daardoor is het nu makkelijker om gegevens met elkaar uit te wisselen. 

Een nieuw systeem is altijd even wennen
Werken met een nieuw systeem is in het begin altijd even wennen. We doen ons best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, maar het kost wat tijd om alles goed onder de knie te krijgen. Patiënten die de komende tijd een afspraak hebben in ons ziekenhuis, moeten daarom soms misschien iets langer wachten, bijvoorbeeld aan een balie. We vragen hiervoor hun begrip. 

Direct naar