Ga direct naar inhoud

Streekziekenhuis Koningin Beatrix start waardegedreven zorgprogramma geboortezorg

18 juni 2020

Gepubliceerd op: 18 juni 2020

Streekziekenhuis Koningin Beatrix start een waardegedreven zorgprogramma geboortezorg samen met 15 andere regionale SAZ ziekenhuizen. Bijzonder is dat alle eerstelijns verloskundigen van VSV Oost Achterhoek vanaf het begin aan dit programma deelnemen. Door uitwisseling van data en uitwisseling van goede voorbeelden wordt de geboortezorg nog verder verbeterd en wordt er een volgende stap richting integrale geboortezorg gezet.

In juni kwamen 70 zorgprofessionals zoals gynaecologen en eerste- en tweedelijns verloskundigen uit 16 regio’s voor het eerst online bijeen in een digitale bijeenkomst. In deze bijeenkomst zijn de prestaties van de deelnemende organisaties open en transparant besproken. De deelnemers wisselden enthousiast goede voorbeelden uit en zetten op basis van alle inzichten verbetertrajecten op. De komende 18 maanden blijven zij kennis met elkaar uitwisselen en ‘bij elkaar in de keuken kijken’ om van elkaar te leren.

Over het SAZ programma waardegedreven zorg
De regionale SAZ ziekenhuizen zijn in 2018 in samenwerking met Value2Health gestart met het programma waardegedreven zorg. Value2Health heeft ervoor gezorgd dat ziekenhuizen laagdrempelig toegang krijgen tot informatie over hun eigen prestaties ten opzichte van hoe andere deelnemende ziekenhuizen presteren. Inmiddels zijn er 22 SAZ ziekenhuizen actief in het waardegedreven zorgprogramma. Zij werken samen op het gebied van: darmkanker, heupfractuur, borstkanker, galblaas, liesbreuk, geboortezorg en hartfalen.

Direct naar