Ga direct naar inhoud

Stop roken poli

Algemene informatie
Patiëntenfolders

Stoppen met roken voor een operatie add

Wie vier tot zes weken vóór een operatie stopt met roken, kan daarmee de kans op risico's bij een operatie verminderen met 50%. Roken heeft een negatieve invloed op onder andere de ademhaling, de bloedstolling en wondgenezing. Ook mééroken kan problemen veroorzaken. In Amerika blijkt dat het percentage hartinfarcten bij niet-rokers ook is gedaald sinds het rookverbod.

Afspraak maken bij de stop roken poli add

Wilt u een afspraak maken voor de Stop Roken Poli? Dan kunt u bellen naar de polikliniek Longgeneeskunde, telefoonnummer 0543 54 45 10. U heeft hiervoor een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Kosten

Voor vergoeding van de begeleidingsgesprekken en eventuele hulpmiddelen adviseren wij u, voorafgaand aan het intakegesprek, contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Indien het vanuit de basisverzekering vergoed wordt, dient u wel rekening te houden met uw eigen risico.

Spreekuur stop roken poli add

Spreekuur volgens afspraak. Het spreekuur wordt gehouden door gespecialiseerd verpleegkundige. Er zal één gesprek met de longarts plaatsvinden.

Intakegesprek stop roken poli add

De patiënt vult voorafgaand aan het intakegesprek een vragenlijst in en neemt deze mee. Tijdens het intakegesprek wordt informatie gegeven over het gebruik van evt. hulpmiddelen en wordt samen met de patiënt een stappenplan gemaakt ter voorbereiding op het stoppen met roken. Aansluitend aan het intakegesprek brengt de patiënt een bezoek aan de longarts.

Nazorg stop roken poli add

De nazorg bestaat uit verschillende vervolggesprekken en telefonische consulten. Tijdens deze gesprekken worden de ervaringen van de patiënt besproken en zijn de motivatie, barrières en terugvalpreventie steeds terugkerende onderwerpen.

Praktische informatie
Route: 4.1
0543 54 45 10
Telefonische openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
Direct naar