Ga direct naar inhoud

Snel terecht bij vertrouwde plastisch chirurg in het SKB

6 augustus 2021 - Van haperende vinger tot ooglidcorrectie

Gepubliceerd op: 06 augustus 2021

Sinds 1 augustus heeft ons ziekenhuis weer een vast team van plastisch chirurgen. Patiënten kunnen bij hen terecht voor zeer uiteenlopende behandelingen op het gebied van plastische chirurgie. Plastisch chirurg Mariëlle Jippes vormt sinds 1 augustus een vast team met Marin Citgez, die reeds als plastisch chirurg in het SKB werkzaam is. De wachttijden voor plastische chirurgie in het SKB zijn kort en met de komst van dr. Jippes is de continuïteit van de zorg ook op de lange termijn geborgd.  

Vertrouwde gezichten en korte wachttijden

Met de komst van plastisch chirurg Mariëlle Jippes hebben we nog meer expertise in huis op het gebied van hand- en polschirurgie en reconstructieve chirurgie. Samen met Marin Citgez vormt zij sinds 1 augustus een team voor de lange termijn, na een periode van verschillende waarnemend plastisch chirurgen. Voor patiënten betekent dit dat zij ook op de lange termijn in het SKB terecht kunnen bij hun vertrouwde plastisch chirurg. Daarnaast zijn de wachttijden voor plastische chirurgie in het SKB kort. 

Plastisch chirurgen Citgez en Jippes

Plastisch chirurg Marin Citgez is inmiddels ruim een jaar werkzaam in het SKB. Daarvoor werkte ze onder andere in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de Velthuis Kliniek. “Naast de algemene plastische chirurgie, ben ik gespecialiseerd in de reconstructieve en cosmetische plastische chirurgie. Bijvoorbeeld reconstructie van de borsten na borstkanker, maar ook het herstellen van de contouren nadat iemand veel is afgevallen.” 

Plastisch chirurg Mariëlle Jippes is sinds 1 augustus onderdeel van het vaste team plastisch chirurgen bij het SKB. Zij volgt dr. Houpt op, die de afgelopen maanden als waarnemend plastisch chirurg in het SKB heeft gewerkt. Naast algemeen plastische chirurg is dr. Jippes gespecialiseerd in de hand- en polschirurgie en reconstructies van het aangezicht na verwijdering van huidkanker. “Bij hand- en polschirurgie kun je bijvoorbeeld denken aan herstel van letsel aan pezen of zenuwen, maar ook artrose, trigger vingers en botbreuken.”

Medisch noodzakelijk of een cosmetische ingreep

Marin Citgez: “Bij plastische chirurgie denk je misschien al snel aan cosmetische behandelingen zoals een ooglidcorrectie of een borstvergroting. Dat doen wij ook, maar ons vakgebied is veel breder. Het gaat ook om plastische chirurgie met een medische noodzaak, zoals herstel van handletsels na klusongevallen of reconstructies van een defect na het verwijderen van kanker. Hierbij zijn we continu bezig om uiterlijk en functie zoveel mogelijk te herstellen”. 

Als er sprake is van plastische chirurgie met een medische indicatie, dan hebben patiënten een verwijzing nodig van een huisarts of behandelend arts. Voor cosmetische chirurgie is dit niet nodig. Dan kunnen mensen terecht bij de cosmetische kliniek in het SKB: Fraaii Cosmetiek.

Direct naar