Ga direct naar inhoud

SKB wordt in juni niet ingezet als vaccinatielocatie

2 juni 2021

Gepubliceerd op: 02 juni 2021

Gisteren ontvingen wij bericht van minister Hugo de Jonge. Daarin staat dat de aantallen te verwachten leveringen vaccins in juni niet boven de 2 miljoen per week liggen. De GGD’s hebben voldoende capaciteit voor deze hoeveelheid beschikbare vaccins. Het SKB wordt in juni dus niet ingezet als vaccinatielocatie. Op dit moment is er geen verdere hulp van de ziekenhuizen nodig. 

Veel aanmeldingen

We ontvingen veel aanmeldingen van SKB-medewerkers en medewerkers van zorgpartners in de regio die wilden helpen bij de eventuele vakantieweekenden. Fantastisch om te zien hoe groot de bereidheid in onze regio is om te helpen en een maatschappelijke bijdrage te leveren. Om goed voorbereid te zijn op een mogelijke vraag vanuit de overheid vond op 29 mei een pilot plaats. Deze is goed verlopen en laat zien dat we goed voorbereid waren. 

Achtergrondinformatie

In mei is aan alle Nederlandse ziekenhuizen gevraagd een bijdrage te leveren aan het landelijke vaccinatieprogramma tegen corona, voor het geval de GGD’s niet genoeg capaciteit zouden hebben voor het aantal vaccins dat geleverd zou worden. Het SKB was één van de ziekenhuizen die hulp aangeboden heeft en zich als vaccinatielocatie beschikbaar stelde.

Direct naar