Ga direct naar inhoud

SKB staat in verbinding

28 februari 2023

Gepubliceerd op: 28 februari 2023

Op dinsdag 28 februari heeft bestuurder Inge de Wit namens het SKB het ‘manifest regionale samenwerking’ getekend. Hiermee bevestigen we onze samenwerking in ZorgNetOost (ZNO). ZNO is een regionale samenwerkingsorganisatie, waarin zorgaanbieders de krachten bundelen op het gebied van digitalisering en gegevensuitwisseling. Het doel is de Juiste Zorg Tijdig op de Juiste Plek om zo bij te dragen aan waardegedreven zorg. 

ZNO is vooral actief in Twente, maar nu dus ook in de Oost-Achterhoek. Aansluiten bij ZNO is voor het SKB een logische keuze, omdat onze partners uit de regionale acute zorg (ROAZ Euregio) hier ook bij zijn aangesloten. 

Zorg organiseren over de grenzen van organisaties

Arjan Bulsink, CMIO en apotheker bij het SKB zegt hierover: “Zorg wordt steeds meer over de grenzen van organisaties georganiseerd. Netwerkzorg vraagt om de juiste informatie, tijdig en op de juiste plek beschikbaar, om goede zorg te kunnen blijven leveren. Met het ondertekenen van het integraal zorgakkoord (IZA) hebben we ook beloofd hier meters in te maken. Dat lukt ons niet alleen. Hiervoor zijn we simpelweg een maatje te klein. Door aan te sluiten bij ZNO creëren we stuur- en uitvoeringskracht en kunnen we stapsgewijs werken aan de uitvoering van het IZA. Dat in ZNO de gehele keten is vertegenwoordigd, van onder andere huisarts, apotheek tot VVT, GGZ en ziekenhuizen, is voor ons een groot voordeel. Voor ons zijn dit immers belangrijke samenwerkingspartners, ook in onze beweging naar het SKB als gezondheidsorganisatie.”

Direct naar