Ga direct naar inhoud

SKB is level-1-expertisecentrum Endometriose

24 maart 2023

Gepubliceerd op: 24 maart 2023

Het SKB voldoet aan de eisen voor een level-1-expertisecentrum endometriose! Mooi nieuws, want we zijn nu een erkend gekwalificeerd endometriose expertisecentrum. Deze kwaliteitsnorm beschrijft hoe de zorg voor vrouwen met endometriose regionaal georganiseerd wordt. Zo krijgen vrouwen de beste, consistente en multidisciplinaire zorg. 

Lotte van Dijk, gynaecoloog, over deze erkenning: “Onze gynaecologen proberen de zorg voor vrouwen met endometriose zo goed mogelijk te verlenen. Dat doen we door te kijken en te vragen wat vrouwen nodig hebben. Door het regionale netwerk kan de kwaliteit van zorg voor vrouwen met endometriose verbeterd worden. Dat ons ziekenhuis een level-1-expertisecentrum Endometriose is, is een waardering voor het feit dat de zorg in ons ziekenhuis goed geregeld is.” 

Wat is endometriose?

Aan de binnenkant van de baarmoeder zit een laagje slijmvlies, het baarmoederslijmvlies. Soms komt weefsel, dat op dit baarmoederslijmvlies lijkt, buiten de baarmoeder terecht. Dat is endometriose. Endometriose kan klachten geven, maar dat hoeft niet. Bij sommige vrouwen wordt de ziekte per toeval ontdekt. De klinische praktijk leert dat vrouwen met endometriose niet altijd optimaal behandeld worden door gebrek aan ervaring en/of expertise.

Direct naar