Ga direct naar inhoud

SKB gaat intensief samenwerken met afvalverwerker PreZero voor afvalmanagement

18 april 2023

Gepubliceerd op: 18 april 2023

Duurzaamheid heeft een belangrijke plek binnen het SKB. Stap voor stap werken we aan een steeds duurzamer ziekenhuis. Afgelopen week tekende bestuurder Inge de Wit het contract voor onze samenwerking met afvalverwerker PreZero. De komende jaren maakt het SKB gebruik van een projectleider ‘Zero Waste’ van PreZero. De projectleider helpt het SKB om afvalprocessen te verbeteren.  

Hoe werkt het?

De eerste stap is het analyseren van de huidige situatie. Daarna worden op alle afdelingen grondstoffen-afvalanalyses gedaan. Vervolgens maakt de projectleider Zero Waste samen met het SKB een afvalplan op maat. Samen bepalen we de route om tot optimale afvalscheiding- en verwerking te komen. Beter scheiden, afval verminderen en zo veel mogelijk verspilling van grondstoffen voorkomen. 

Wat levert het op?

Dit betekent dat het SKB straks afval beter scheidt, afval vermindert en zo veel mogelijk verspilling van grondstoffen voorkomt. Met als doel bepaalde afvalstromen te hergebruiken en als grondstof te laten dienen voor nieuwe producten. Dit helpt het SKB naar een duurzamere afvalverwerking, het is kostenbesparend én het levert een bijdrage tot de circulaire afvaldoelen die in de Green Deal 3.0 zijn opgesteld.

Direct naar