Ga direct naar inhoud

SKB en LabPON werken opnieuw voor vijf jaar samen

6 april 2022

Gepubliceerd op: 06 april 2022

We hebben opnieuw een samenwerkingsovereenkomst met LabPON gesloten. LabPON staat voor Laboratorium Pathologie Oost-Nederland en voert pathologisch onderzoek uit voor de ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in de regio's Twente en Achterhoek-Oost. Met het tekenen van de overeenkomst zetten bestuurders Rycolt Hamoen van LabPON en Inge de Wit van het SKB de samenwerking voort voor de komende vijf jaren. 

LabPON verzorgt onder meer de pathologie diagnostiek het SKB. Hierbij gaat het meestal om onderzoek naar lichaamsweefsels en lichaamscellen. Daarnaast is moleculaire pathologie een belangrijk onderdeel van de pathologie diagnostiek, waarbij onderzoek wordt gedaan naar DNA. LabPON verricht dit onderzoek zodat de juiste diagnose gesteld kan worden en de beste behandeling voor de patiënt kan worden bepaald.

Met het voortzetten van de samenwerking zetten beide organisaties in op de beste zorg voor patiënten in de Oost-Achterhoek. “Wij kijken terug op een positieve samenwerking de afgelopen jaren”, aldus Inge de Wit, bestuurder van het SKB. “We hebben ervoor gekozen om de samenwerking voor langere tijd vast te leggen. Betrouwbare en tijdige uitslagen van onderzoeken zijn belangrijk om onze patiënten zo goed mogelijke zorg te bieden.”  

Direct naar