Ga direct naar inhoud

Revalidatiegeneeskunde

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Patiëntenfolders

Wat is Revalidatiegeneeskunde? add

Revalidatiegeneeskunde in het SKB houdt zich bezig met de (te verwachten) gevolgen en beperkingen van het dagelijks leven bij een ziekte of na een ongeval. De revalidatieartsen maken gebruik van maatregelen op medisch, paramedisch, sociaal, psychologisch en arbeidstechnisch terrein om ervoor te zorgen dat u zo goed en zelfstandig mogelijk kunt functioneren, ondanks eventuele blijvende beperkingen.  

Zowel volwassenen als kinderen kunnen in het SKB poliklinisch worden behandeld. Hiervoor zijn speciale behandelprogramma’s ontwikkeld.

Het uiteindelijke doel van de revalidatiebehandeling is dat u fysiek, psychisch en in de maatschappij zo optimaal mogelijk functioneert. De behandeling kan zich richten op de fysieke gevolgen van een aandoening maar ook op het zo goed mogelijk leren omgaan met klachten of beperkingen. Hierbij proberen we (functie)stoornissen te voorkomen of te verminderen en het functioneren te verbeteren.

Er is veel aandacht voor activiteiten, zoals activiteiten die u dagelijks doet tijdens uw werk en vrije tijd. Daarnaast is er aandacht voor verwerking van de problemen en de communicatie. Gekeken wordt of u eventueel hulpmiddelen of voorzieningen nodig heeft, zowel nu als later. Bijvoorbeeld een rolstoel, woningaanpassingen of thuishulp. De behandelaars geven advies en informatie en helpen bij het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen.

Afspraak maken bij de poli Revalidatiegeneeskunde add

Wilt u een afspraak maken op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde? Dat kan na een verwijzing van uw huisarts of andere specialist. Het telefoonnummer is 0543 54 42 55. 

Lees meer over het maken van een afspraak.

Spreekuren Revalidatiegeneeskunde add

 • Maandag en woensdag: drs. W. Gaykema (BIG 49916321401)
 • Woensdag en vrijdag: drs. J.C.M. Konter (BIG 29031233501)

Team Revalidatiegeneeskunde add

Bij de behandelprogramma’s van revalidatiegeneeskunde in het SKB is een team van artsen en andere disciplines betrokken. Dit team is volledig gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen of kinderen die in aanmerking komen voor revalidatie. Als patiënt heeft u te maken met verschillende leden van dit team, afhankelijk van de problematiek wordt het team op maat samengesteld. Naast de revalidatiearts kunnen dit zijn:

 • fysiotherapeut 
 • ergotherapeut 
 • logopedist 
 • maatschappelijk werker 
 • psycholoog 
 • diëtist 
 • orthopedisch instrumentmaker 
 • orthopedisch schoenmaker


Op vaste momenten bespreekt het team hoe het met u gaat en of ze vooruitgang zien. U en uw naaste omgeving worden hierbij betrokken. De revalidatiearts, het team en de patiënt bepalen samen de voortgang van het programma waarbij duidelijke doelen worden gesteld. De revalidatiearts heeft de eindverantwoordelijkheid voor het revalidatieplan. 

arrow_back arrow_forward

Onze zorgverleners

J.C.M. Konter
J.C.M. Konter BIG 29031233501 Revalidatiearts
W. Gaykema
W. Gaykema BIG 49916321401 Revalidatiearts
M. Bijleveld - Uitman
M. Bijleveld - Uitman BIG 89911102101 Revalidatiearts
S.E. Nawijn
S.E. Nawijn 59047936301 Kinderrevalidatiearts
Praktische informatie
Route: 3.3
0543 54 42 55
Telefonische openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
Winterswijk
Wachttijd tot de eerste afspraak: 36 dagen
Direct naar